HOĆE NOVU SENZACIJU: Francuzi u strahu od moćnog Islanda
Foto: AP

Utakmica Davida i Golijata

HOĆE NOVU SENZACIJU: Francuzi u strahu od moćnog Islanda

Francuska 2016 -

Domaćin apsolutni favorit u poslednjem četvrtfinalu, ali ceo svet želi da vidi još jednu čaroliju heroja ovogodišnjeg Evropskog prvenstva

Plasmanom u četvrtfinale EP fudbaleri Islanda su napravili najveću uspeh u istoriji, priredivši možda čak i najveće iznenađenje u modernoj eri evropskih šampionata još od trijumfa Grčke u Portugalu 2004, a sada imaju priliku za novo čudo. Žele plasman u polufinale, a na tom putu, u predgrađu Pariza, stajaće im domaćin, selekcija Francuske.Čak i da se duel igra na neutralnom terenu, igrači selektora Didjea Dešana bili bi potpuni favoriti, pogotovo imajući u vidu da će od 80.000 gledalaca na stadionu Francuska barem 65.000 biti naklonjeno „galskim petlovima“. Međutim, Islanđani su u dosadašnjem delu šampionata pokazali da realnost nije nešto na šta se obaziru, jer u pisanju fudbalske bajke ne razmišljaju o kvalitetima rivala, već se isključivo rukovode verom u sebe.

Prva zvezda Francuske... Pol Pogba
Prva zvezda Francuske... Pol Pogba

Dve selekcije do sada su se sastajale 11 puta, Francuzi su dobili osam, dok su tri završene bez pobednika, a gol-razlika je neverovatnih 30:8 u korist domaćeg sastava.- Islandu niko ništa nije poklonio, niti su do četvrtfinala Evropskog prvenstva došli tako što su nešto ukrali. Ne, oni su ovde zato što to zaslužuju i moraju da imaju sav respekt s naše strane. Svesni smo da neće biti lako, da protiv sebe imamo jako kvalitetnu i snažnu ekipu. Nadamo se pozitivnom ishodu - kaže selektor Francuske Didje Dešan.S druge strane, golman Islanda Hanes Haldorson o plasmanu u polufinale pričao je kao o nečem teško ostvarivom, ali ne i nemogućem.- Dobiti Francusku bilo bi nešto neverovatno i to može da se desi samo u holivudskom filmu. Ipak, nastavljamo da sanjamo i videćemo šta će biti, a već smo napravili neverovatan uspeh - naglašava Haldorson.

PrepotentnostFRANCUZI HELIKOPTEROM DOŠLI NA KONFERENCIJUSelektor fudbalske selekcije Francuske Didje Dešan i kapiten Ugo Loris na konferenciju uoči današnjeg meča došli su ni manje ni više nego helikopterom! Oni su ovakav potez pravdali činjenicom da je u Parizu velika gužva, pa da su želeli što pre da dođu pred predstavnike medija.

21.00 RTS 1 Francuska - Island- Sen Deni. Stadion: Francuska. Kapacitet: 80.000 gledalaca: Sudija: Bjorn Kujpers (Holandija).- Francuska: Loris, Sanja, Umtiti, Kosjelnji, Evra, Matuidi, Kabaje, Pogba, Žiru, Paje, Grizman. Selektor: Didje Dešan- Island: Haldorson, Sajvarson, Arnason, R. Sigurdson, Skulason, Gunarson, G. Sigurdson, Gudmundson, Bjarnason, Sigtorson, Bedvarson. Selektori: Lars Lagerbek i Heimir Halgrimson.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track