DAUDA SRUŠIO PROLETER: Zvezda ubedljivo do osmine finala!
Foto: Crvena Zvezda)

Kup Srbije

DAUDA SRUŠIO PROLETER: Zvezda ubedljivo do osmine finala!

Fudbal -
Dvostruki strelac na meču bio je Abiola Dauda

NOVI SAD - Fudbaleri Crvene zvezde izborili su plasman u osminu finala Kupa Srbije.

Izabranici trenera Slaviše Stojanovića savladali su u Novom sadu ekipu Proletera iz Slane bare, rezultatom 3:0.

Pečnik je u finišu prvog poluvremena doneo prednost Zvezdi posle centaršuta Nikole Mijailovića. U 60. minutu Dauda je posle sjajnog prodora povisio na 2:0, a isti igrač je u 83. minutu postavio konačan rezultat na meču, posle sjajnog udarca sa 17 metara udaljenosti.

Meč je obeležio i sporni detalj iz šestog minuta, kada je posle greške golmana crveno-belih Miloša Vesića, lopta pogodila unutrašnji deo stative. Mijailović je uspeo da je izbaci, a sudija Grujić je procenio da nije celim obimom prešla gol liniju.

http://www.youtube.com/watch?v=B6QRakr2ELQ

STOJANOVIĆ: Pobeda psihički olakšava stvari!

Trener fudbalera Crvene zvezde Slaviša Stojanović rekao je da današnja pobeda protiv Proletera u šesnaestini finala Kupa olakšava stvari, ali da ekipa nema mnogo vremena za odmor.

"Prvo poluvreme smo se mučili, a u drugom smo pohvatali konce, bili kompaktniji. Izmene su donele svoje... Raduje nas pobeda koja nam psihički olakšava neke stvari, ali nema mnogo vremena za odmor", rekao je Stojanović.

Tok meča:

Startne postave:

83. minut - GOL! Zvezda vodi 3:0, strelac je Dauda! Sjajan gol centarfora Crvene zvezde.

75. minut - Šansa za Zvezdu! Dauda je uputio odličan centaršut u šesnaesterac Proletera, a Stefan Mihajlović je sjajno zahvatio loptu glavom. Međutim, golman Nastić je uspeo da interveniše u poslednjem momentu.

60. minut - GOL! Zvezda vodi 2:0, strelac je Dauda! Sjajan prodor centarfora Zvezde. Prošao je sjajno po sredini, obišao golmana i povisio prednost Zvezde.

http://www.youtube.com/watch?v=7bFmAmoLZuA

56. minut - U igru je ušao Nenad Milijaš umesto mladog Vukana Savićevića, dok je Aleksandar Kovačević zamenio Gogića.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

Zvezda posle prvih 45 minuta igre vodi protiv ekipe Proletera sa 1:0. Strelac jedinog gola na meču bio je Slovenac Nejc Pečnik u finišu prvog dela igre.

45+ minut - Kraj prvog poluvremena.

44. minut - GOL! Zvezda vodi 1:0, strelac je Nejc Pečnik. Nakon centaršuta Nikole Mijailović Pečnik je bio na pravom mestu.

http://www.youtube.com/watch?v=S30_hS9BfwE

38. minut - Balabanović je dobio žuti karton.

35. minut - Crvena zvezda i dalje bez ozbiljne šanse za gol

19. minut - Nova prilika za Mihajlovića. Dauda je uputio oštar centaršut sa desne strane, ali ponovo je Mihajlović loše odreagovao u šesnaestercu Proletera.

18. minut - Prilika za crveno-bele. Mihajlović je imao priliku da donese prednost gostima. Međutim, mladi centarfor Zvezde nije uspeo da zahvati loptu.

10. minut - Razočarani navijači Crvene zvezde skandiraju svojim fudbalerima: "Manekeni, Manekeni..."

6. minut - Kakva prilika za Proleter! Stativa je spasila crveno-bele. Vesić je loše intervenisao nakon kornera, ispala mu je lopta, pogodila unutrašnji deo stative i u poslednjem momentu crveno beli su uspeli da je izbace sa gol linije. Igrači Proletera su tražili od sudije da prizna pogodak, teško je reći da li je lopta celim obimom prešla gol liniju.

http://www.youtube.com/watch?v=_RrRfCiTcCg

6. minut - Konfuzija u odbrani Zvezde, Vujaklija se našao u šesnaestercu, ali je Omega uspeo u poslednjem momentu da zaustavi igrača Proletera, samo korner za Proleter.

5. minut - Prva prilika za Zvezdu! Miloš Ninković je nakon centaršuta Vešovića naleteo na loptu, ali udarac je bio neprecizan.

1. minut - Utakmica je počela.

Proleter: Nastić - Tanasin, Dragojević, Stanojev, Žigić; Balabanović, Ivančić, Tanušev, Babić, Nedeljković, Vujaklija.Crvena zvezda: Vesić - Vešović, Omega, Martinović, Mijailović, Ninković, Gogić, Savićević, Pečnik, Dauda, Mihajlović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track