Remi Milana i Napolija, pobede Juventusa, Lacija, Parme i Rome

Serija A

Remi Milana i Napolija, pobede Juventusa, Lacija, Parme i Rome

Fudbal -
Milan gubio 3:1 pa izvukao remi protiv Bolonje, dok Napoli nije uspeo da savlada Sasulo

Fudbaleri Milana i Bolonje odigrali su nerešeno 3:3, dok su pobede u petom kolu Serije A zabeležili Juventus, Lacio, Roma i Parma.

Andrea Poli je posle asistencije Robinja doneo prednost Milanu u osmom minutu meča, a izjednačio je Diego Laksalt u 33. minutu. Isti igrač je na početku drugog poluvremena potpuno preokrenuo rezultat. Laksalt je u 52. minutu postigao svoj drugi gol i doneo vođstvo Bolonji, a na 3:1 povisio je Džonatan Kristaldo deset minuta kasnije.

Sve do same završnice Bolonja je imala sva tri boda u džepu, ali je na kraju izgubila dva i to golovima u 89. i 90. minutu. Prvo je Robinjo smanjio rezultat, a konačnih 3:3 postavio je Ignacio Abate minut kasnije.

Branilac titule, Juventus, gubio je posle prvih 45 minuta meča na gostovanju Kjevu. Domaća ekipa povela je golom Sirila Terua u 28. minutu. Fabio Kvaljarela najavio je preokret pogotkom na samom početku drugog poluvrema, u 48. minutu, dok je drugi gol za Juventus bilo delo fudbalera Kjeva. Alesandro Bernardini je u 65. minutu pogodio svoju mrežu i tako poklonio ekipi iz Torina sva tri boda.

Ekipa Lacija je na svom terenu pobedila Kataniju sa 3:1. Golove za Lacio postigli su Enderson, Senad Lulić i Ernandes, dok je za Kataniju strelac bio Cezar Barientos. Roma je na gostovanju bila bolja od Sampdorije, a golove su postigli Medi Benatija u 65. i Frančesko Toti u 89. minutu meča.

Najviše golova viđeno je na meču Parme i Atalante, čak sedam, a za jedan gol više bila je bolja domaća ekipa. Parma je povela u 19. minutu golom Đamela Mesbaha, ali je samo minut kasnije izjednačio Đakomo Bonaventura. Osam minuta kasnije Marko Parolo ponovo je doneo prednost Parmi, a do kraja poluvremena činilo se da pobednik ovog mečca rešen.

Prvo je Aleandro Rosi povisio rezultat na 3:1, a 40. minutu je već bilo 4:1 nakon drugog gola Parola. Do kraja poluvremena Denis je u 44. minutu smanjio rezultat, a na početku drugog dela igre domaća ekipa ostala je sa igračem manje na terenu posle iskuljučenja Amaurija. Ipak, Atalanta je do kraja meča uspela samo da smanji rezultat golom Marka Livaje u 79. minutu.

Livorno i Kaljari odigrali su nerešeno 1:1, a istim rezultatom završen je i meč između favorizovanog Napolija i poslednjeplasiranog Sasula. Bodove su podelili i Torino i Verona, koji su odigrali 2:2.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track