SASLUŠAN ZBOG UTAJE POREZA: Mesi sa smeškom stigao u sud
Foto: Reuters

Oštetio državu

SASLUŠAN ZBOG UTAJE POREZA: Mesi sa smeškom stigao u sud

Fudbal -
Fudbaler Barselone saslušavan sat i po u sudnici u Gavi povodom optužbi da je zajedno sa ocem utajio porez u visini od četiri miliona evra

BARSELONA - Najbolji fudbaler sveta Lionel Mesi pojavio se u petak u sudu na prvom saslušanju povodom optužbi da je utajio više od četiri miliona evra poreza.

Mesi se u sudu u predgrađu Barselone Gavi pojavio sa smeškom na licu, dok je okupljena masa skandirala "Mesi šampion, Mesi predsednik".

Otac Horhe i Lionel optuženi su da su od 2007. do 2009. godine oštetili državu za 4.1 miliona evra lažno prikazujući prihode korišćenjem igračevog lika u komercijalne svrhe.

Porodica Mesi je pokušala da umanji štetu uplatom od pet miliona evra prošlog meseca, ali tek treba da se odluči da li će taj potez dovesti do odustajanja od tužbe ili nagodbe.

Mesi je u sudnici odgovarao oko sat i po, ali na pitanja novinara van sudnice nije želeo da daje izjave. Umesto njega obratio se advokat Kristobal Martel.

"Porodica Mesi želi da u ovom slučaju postupamo transparentno, jasno i kooperativno. Upravo tako su se stvari odvijale. Saslušanje je pokazalo da postoji velika volja da se situacija normalizuje", diplomatski je izjavio Martel.

Sud će u narednom periodu objaviti da li će suditi fudbaleru i njegovom ocu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track