DEJAN STANKOVIĆ: Najlepši trenutak je utakmica sa Hrvatskom u Zagrebu 1999.

Oproštaj od nacionalnog tima

DEJAN STANKOVIĆ: Najlepši trenutak je utakmica sa Hrvatskom u Zagrebu 1999.

Fudbal -
Nekadašnji reprezentativac Srbije oprostiće se od nacionalnog dresa 11. oktobra na utakmici protiv Japana u Novom Sadu

BEOGRAD - Bivši kapiten fudbalske reprezentacije Dejan Stanković rekao je danas da mu je u karijeri bilo najlepše i najteže igrati za Srbiju.

"Što se tiče odgovornosti, najlakše je bilo igrati za Jugoslaviju. Tamo sam bio najmlađi i nije bilo odgovornosti. Najteže i najlepše je bilo igrati za Srbiju jer sam došao u godine gde je odgovornost moja.", rekao je između ostalog Stanković.

On je naglasio da mu je najlepši trenutak u državnom timu bio na utakmici sa Hrvatskom 1999. godine koja je završena rezultatom 2:2, i kojom je bio obezbeđen plasman na prvestvo Evrope.

"Za 90 minuta smo prošli sve i svašta. Bili smo na dnu, pa na vrhu, pa ponovo dole, da bismo se konačno izborili za rezultat koji nas je vodio na prvenstvo Evrope", rekao je Stanković, koji je na toj utakmici postigao gol.

Nekadašnji reprezentativac Srbije oprostiće se od nacionalnog dresa 11. oktobra na utakmici protiv Japana u Novom Sadu.

"Pokušavam da razmišljam o toj utakmici i malo me hvata strah, jer sam uvek celog sebe davao reprezenztaciji. Nekada je to bilo dovoljno, nekada odlično, a dešavalo se da nije valjalo ništa, bože moj, fudbal je to, ali bitno je da sam čist pre sobom", rekao je Stanković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track