REKORD: Andrija Živković će sa 17 godina i 93 dana postati najmlađi reprezentativac
Foto: Fonet

Posle 31 godine

REKORD: Andrija Živković će sa 17 godina i 93 dana postati najmlađi reprezentativac

Fudbal -
Mladi fudbaler Partizana ukoliko dobije priliku protiv Japana 11. oktobra ili protiv Makedonije četiri dana kasnije, oboriće rekord Mitra Mrkele koji je star 31 godinu

BEOGRAD - Ukoliko selektor Srbije Siniša Mihajlović održi obećanje dato pre dve nedelje u intervjuu Kuriru, da će pozvati Andriju Živkovića u nacionalni tim, mladi fudbaler Partizana oboriće rekord Mitra Mrkele star 31 godinu!

Živković, koji je rođen 11. jula 1996. u Nišu, mogao bi da zaigra u prijateljskom meču protiv Japana u Novom Sadu 11. oktobra i tada bi imao tačno 17 godina i 93 dana, čime bi za 37 dana nadmašio rekord koji je postavio Mitar Mrkela 17. novembra 1982. godine. Tadašnji reprezentativac je na meču sa Bugarima u Sofiji zaigrao sa 17 godina i 130 dana.

Najbliži da obori taj rekord bio je doskorašnji fudbaler Partizana Lazar Marković, koji je debitovao sa 17 godina i 363 dana.

Živković je debitovao za Partizan 28. aprila na meču protiv Novog Pazara, a svoj prvenac u crno-belom dresu postigao je 25. avgusta protiv Radničkog iz Kragujevca. Posle toga bio je strelac još tri pogotka.

Mihajlović je najavio da će, pored Andrije Živkovića, poziv uputiti i Milošu Jojiću iz Partizana, dok će četvorka Aleksandar Mitrović, Filip Đuričić, Lazar Marković i Matija Nastasić biti prosleđena u mladu reprezentaciju kao ispomoć selektoru Radovanu Ćurčiću.

Meč u Novom Sadu sa Japanom biće ujedno i oproštaj Dejana Stankovića, koji logično neće biti u konkurenciji za tim protiv Makedonije četiri dana kasnije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track