Dragan Mrđa: Het-trik za Ivanu i decu
Foto: Saša Pavlić

Intervju, fudbaler Zvezde

Dragan Mrđa: Het-trik za Ivanu i decu

Fudbal -
Njih dve su mi prve čestitale. One znaju kroz šta sam sve prošao kad sam bio povređen, kaže za Kurir junak pobede Crvene zvezde

Sija od sreće.Dragan Mrđa (29) vratio se u tim Crvene zvezde kao starter i het-trikom protiv Spartaka (5:0) pokazao da nije zaboravio da daje golove. Sva tri gola posvetio je supruzi Ivani, ćerkici Srni i sinu Jakovu.Kakav je osećaj dati tri gola za deset minuta?- Fenomenalan! Moja prva utakmica posle povratka i odmah sam bio starter na Marakani i odmah tri gola. Šta ćeš više?! (smeh) Ipak, ne treba od svega praviti euforiju. Važno je da nastavimo u istom ritmu - počeo je razgovor Mrđa.Ko vam je prvi čestitao na het-triku, ako se izuzmu saigrači?- Supruga me je s ćerkicom čekala ispred stadiona. Njih dve su gledale utakmicu i prve su mi čestitale. Mnogo mi znači njihova podrška jer vrlo dobro znaju kroz šta sam sve prošao.Niste igrali sezonu i po zbog povrede, da li je sada sve u redu?- Težak period je iza mene. Kad se samo setim povrede ligamenata u Meksiku s reprezentacijom?! Uh! Prebrodio sam tu nesreću junački u Sionu, uz porodicu. Posle svega izašao sam mentalno jači.Kako se slažete u napadu s Daudom?- Dauda je odličan partner, brz, zna s loptom. Stvarno se dobro slažemo. I ostali Zvezdini napadači su klasa.Ninković, Milijaš, Pečnik i vi učestvovali ste na Mundijalu u Južnoj Africi. Koliko je Zvezda s vama jača?- Nas četvorica uz Mijailovića imamo iskustvo i moramo da pravimo prednost na terenu. Pečnik i Ninković su konstantni, Milijaš se vraća... Svesni smo da moramo da radimo u interesu Crvene zvezde.Možete li vratiti titulu na Marakanu?- Vojvodina je u Novom Sadu pomogla sebi i nama pobedom nad Partizanom. Samo mi u Zvezdinoj svlačionici znamo koliko želimo titulu. Ali do nje se ne dolazi lako. Do poslednjeg kola vodićemo borbu Vojvodina, Partizan i mi.

Ivana Mrđa
Ivana Mrđa

S Borovnicom u istorijuKako gledaš na činjenicu da si izjednačio najbrži het-trik koji je do sada držao Zdravko Borovnica?- Drago mi je zbog toga. Upisao sam se u Zvezdinu istoriju. Znam ko je Borovnica, ali mi je žao što se do sada nismo upoznali. Pored Zvezde, veže nas i vojvođanska ravnica, on je iz Kikinde, ja iz Vršca.

Superliga je jakaKako vam se čini srpska Superliga?- Kad uporedim našu ligu sad i kad sam ranije igrao, mogu reći da je prvenstvo ujednačenije. Više ne možeš da tvrdiš da ćeš lako dobiti u Nišu, Kragujevcu, Užicu... Sve to nas motiviše da u svaku utakmicu uđemo 100 odsto spremni. Vratio sam se u Zvezdu željan fudbala u svom klubu s namerom da vratim titulu.

Nije trebalo da odemZašto ste u leto 2005. napustili Crvenu zvezdu?- Igrao sam kod Zorana Filipovića, a onda me je Slavoljub Muslin preselio na klupu. Posle je došlo do promene rukovodstva u klubu i odlučio sam da odem. Bila je to brzopleta odluka. Ali sad mi je drago što sam se vratio u klub koji volim i za koji navijam.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track