PADA RAUL: Rajana Gigsa minut deli od rekorda Lige šampiona
Foto: AP

Juri 145. meč

PADA RAUL: Rajana Gigsa minut deli od rekorda Lige šampiona

Fudbal -
Velški fudbaler će narednim nastupom u najelitnijem klupskom takmičenju upisati 145. nastup, čime će preteći legendarnog Španca

MANČESTER - Prvotimac Mančester junajteda Rajan Gigs mogao bi u sredu uveče u Donjecku da obori rekord po broju nastupa u Ligi šampiona, koji trenutno deli sa Raulom Gonzalesom.

Iskusni 39-godišnji Velšanin i Španac su do sada odigrali po 144 mečeva u najelitnijem klupskom takmičenju, pa bi jedan minut protiv Šahtjora značio da je legenda "Crvenih đavola" usamljen na vrhu.

Raul je do brojke 144 stigao nastupajući za Real i Šalke, dok je Gigs sve mečeve odigrao za Mančester junajted.

Velšanin je sa "Đavolima" dva puta osvojio naslov prvaka ovog takmičenja, 1999. i 2008. godine, ali je po tom pitanju u zaostatku za Raulom koji je osvojio jedan trofej više.

"Ovo je sjajno takmičenje, imao sam tu sreću da sam ga dva puta osvojio i da sam odigrao puno utakmica koje su ostale u pamćenju. Bilo je toliko puno igrača koji su učinili ovo takmičenje velikim, Raul je pri samom vrhu među njima - ima sjajan golgeterski učinak i tri puta je dolazio do trofeja. Ako ga preteknem, na to ću biti izuzetno ponosan."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track