SJAJNA SERIJA: Deset uzastopnih pobeda Arsenala

Klub iz Londona ne zna za poraz

SJAJNA SERIJA: Deset uzastopnih pobeda Arsenala

Fudbal -
Dolazak Mesuta Ozila podigao je ceo klub, s njim smo bolji, podigao je samopouzdanje i veru kod ostalih fudbalera, tvrdi menadžer Arsen Venger

Tako je to kad kupiš pravog igrača.Fudbaleri Arsenala igraju fantastično u novoj sezoni. Prva zvezda tima je novajlija iz Reala Mesut Ozil, koga su „tobdžije“ platile čak 50 miliona evra. Klub iz Londona je u seriji od deset uzastopnih pobeda u Ligi šampiona i Premijer ligi, a veliku ulogu u tome ima i nemački reprezentativac turskog porekla.Strelac i asistentU pobedi nad Napolijem (2:0) Ozil je bio strelac i asistent prilikom gola Olivijea Žirua.- Imao je fantastično prvo poluvreme. Mogli ste da sednete i uživate u njegovoj igri. Pokazao je sve, od individualne klase do timske igre, završnice i odličnog dodavanja. Obožavao sam ga još dok je bio u Realu. Smatram ga vrhunskim igračem i srećan sam što smo ga letos doveli - kazao je menadžer Arsenala Arsen Venger.Pobedila ih samo VilaFrancuski fudbalski stručnjak, koji već 17 godina sedi na klupi Arsenala, smatra da je upravo Mesut Ozil srce i duša ekipe.- Vidi se da Ozil uživa u igranju i u saradnji sa ostalim igračima. Vrlo brzo se prilagodio na novu sredinu. Sigurno je tome pomoglo što je došao u vreme kad nam ide dobro. Naravno, njegov dolazak je podigao celi klub, svi imaju više samopouzdanja i vere otkako je Ozil stigao - iskren je Venger.Jedini tim koji je pobedio Arsenal u poslednje 22 utakmice je Aston Vila 17. avgusta na Emirejtsu. Pre toga poslednji poraz Arsenal je doživeo od Totenhema 3. marta ove godine, a zatim je krenula velika serija. Od tada su u 22 meča pobedili čak 18 puta, dok su uz poraz od Aston Vile odigrali i tri nerešena susreta.

Ferguson: Odbio sam ČelsiBivši menadžer Mančester junajteda ser Aleks Ferguson otkrio je da je u leto 2004. godine imao ponudu vlasnika Čelsija Romana Abramoviča da preuzme taj klub.- Poslali su agenta da pokuša da me dovede u Čelsi, ali sam rekao da nema šanse - rekao je Aleks Ferguson, koji je 27 godina vodio Mančester junajted.

Čeka peharZanimljivo je da je Mesut Ozil u grupi vrhunskih fudbalskih znalaca koji do sada nisu osvojili Ligu šampiona, a ove sezone bi mogli da naprave taj podvig. Pored njega, u toj grupi nalaze se i Đanluiđi Bufon, Đordi Alba, Mac Humels, Vensan Kompani, Neven Subotić, Serhio Ramos, Santi Kazorla, Arturo Vidal, Nejmar, Garet Bejl, Stevan Jovetić, Edinson Kavani i Zlatan Ibrahimović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track