Ćurčić: Nismo prepotentni zbog A reprezentativaca

Mladi dobili pojačanje

Ćurčić: Nismo prepotentni zbog A reprezentativaca

Fudbal -
Ćurčić će na mečevima protiv Kipra i Severne Irske moći da računa na Matiju Nastasića, Filipa Đuričića, Lažara Markovića i Aleksandra Mitrovića

BEOGRAD - Selektor mlade reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić rekao je da je njegova ekipa favorit u predstojećim kvalifikacionim utakmicama za Evropsko prvenstvo 2015. godine u Češkoj, ali da ne sme da potceni rivale. "Favoriti smo protiv Kipra i Severne Irske, ne bežimo od toga, ali to će biti zahtevne uakmice. Nismo prepotentni zbog A reprezentativaca koje imamo i samo uz maksimalno angazovanje možemo do pebda", rekao je Ćurčić. Mlada reprezentacija Srbije 11. oktobra od 18 sati u Ahni igra protiv Kipra, a četiri dana kasnije, u isto vreme, pred praznim tribinama u Gornjem Milanovcu protiv Severne Irske. Ćurčić će na tim utakmicama moći da računa i na A reprezentativce Matiju Nastasića, Filipa Đuričića, Lažara Markovića i Aleksandra Mitrovića. Selektor je rekao da se o njihovom prekomandom u mladi tim napravio dugoročni plan i da su o tome razgovarali, ne samo on i slektor A reprezentacije Siniša Mihajlović, već i ostali visoki čelnici Fudbalskog saveza Srbije. "Dogovor je da A reprezentativci u mladoj selekciji budu u oktobru i novembru, ali plan je da oni budu sa nama i u martu sledeće godine kada se nastavljaju kvalifikacije. Videćemo ima još vremena", kazao je Ćurčić. On je rekao da je razgovarao sa fudbalerima i da su oni pozitivno reagovali na prekomandu u mladu reprezentaciju. "Kod nijednog se nije pojavo problem, oni vole da igraju za ovu generaciju i prirodno je da budu tu. Nadam se da će se lako uklopiti, a ja sam tu da ih psihički rasteretim, jer ne očekujemo da oni uzmu loptu i sve sami reše", rekao je Ćurčić. Na Ćurčićevom spisku našla su se trojica debitanata, a selektor je rekao da je Filip Stojković pozvan zbog suspenzije Marka Petkovića, dok je Nemanja Petrović dobio šansu pre levog beka Rada Nikole Antića, koji je u lošoj formi, a pozvan je i Petar Golubović. Ćurčić je dodao da u mladu reprezentaciju nisu pozvani fudbaleri Partizana Miloš Jojić i Andrija Živković, jer će se naći na Mihajlovićevom spisku A reprezentacije. Ćurčić je rekao da veruje da Srbije može do baraža. "Verujemo da možemo do baraža u ovoj veoma teškoj grupi. Problem predstavlja Belgija, koja će verovatno već posle oktobarskih utakmica imati maksimalnih 15 bodova, čime će praktično obezbediti plasman u baraž", rekao je Ćurčić. Srbija se takmiči u Grupi Devet, odigrala je jednu utakmicu i zauzima treće mesto na tabeli sa tri boda. Prva je Belgija sa devet bodova iz tri utakmice, a Italija je druga sa tri boda iz dva meča. Kipar je sakupio tri boda iz četiri utakmice, a poslednja Severna Irska odigrala je dve utakmice i nije osvojila nijedan bod.Na spisku su:

Golmani: Nikola Perić (Voždovac), Marko Dmitrović (Ujpešt), Đorđe Lazović (Javor). Odbrambeni igrači: Petar Golubović (OFK Beograd), Filip Stojković (Čukarički), Uroš Ćosić (Peskara), Matija Nastasić (Mančester siti), Uroš Vitas (Rad), Uroš Spajić (Tuluz), Nemanja Petrović (Partizan), Aleksandar Pantić (Viljareal). Fudbaleri sredine terena: Srđan Mijailović (Kajzeri), Darko Brašanac (Partizan), Filip Đuričić (Benfika), Nemanja Radoja (Vojvodina), Filip Kostić (Groningen), Aleksandar Kovačević i Luka Milunović (Crvena zvezda). Napadači: Uroš Đurđević (Rad), Lazar Marković (Benfika), Aleksandar Mitrović (Anderleht), Aleksandar Perišić (Jagodina), Nikola Stojiljković (Čukarički).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track