Slavoljub Srnić: Žao mi je što sam ja ugasio Zvezdu!
Foto: Saša Pavlić

Intervju, fudbaler Čukaričkog poslao poruku čelnicima crveno-belih

Slavoljub Srnić: Žao mi je što sam ja ugasio Zvezdu!

Fudbal -
Na sastanku sa Džajićem, Čovićem, Kokezom i Stojadinovićem shvatio sam da oni ne veruju u brata i mene

Brz kao voz.Slavoljub Srnić odličnu partiju Čukaričkog protiv Crvene zvezde krunisao je golom i asistencijom, ali se ni u jednom slučaju nije radovao. Momak iz Šapca koji je stasao u mlađim kategorijama na Marakani bio je dželat matičnog kluba, kojeg je brzinom i znanjem bukvalno nokautirao na Banovom brdu.Kakav je osećaj pobediti Crvenu zvezdu?- Iskreno, žao mi je što se sve tako desilo. Bilo bi daleko lepše da sam igrao za Crvenu zvezdu i na terenu ugasio drugu ekipu. Ali takav je život - priča Slavoljub Srnić za Kurir.Da li si imao motiv više zbog odlaska s Marakane?- Nadam se da su ljudi iz uprave Crvene zvezde shvatili da su pogrešili. Ovaj poraz kao da je morao da se desi.Da li ste ti i brat letos napustili Zvezdu zbog novca ili je u pitanju bilo nešto drugo?- Pare nisu bile problem. I ovako smo imali najminimalnije ugovore. Tražili smo samo da se računa na nas i da igramo. Pristali smo da igramo za isti novac, koji gotovo da i nismo primali.Ko je pregovarao s vama?- Bilo je nekoliko sastanaka. Uvek smo dolazili brat i ja s ocem. Na tom ključnom sastanku, kad se rešavala naša sudbina, primili su nas predsednik Džajić, potpredsednici Čović i Kokeza, te sportski direktor Stojadinović. Dok smo razgovarali s njima, shvatili smo da oni uopšte ne veruju u nas.Šta je usledilo posle toga?- Povukli smo tužbu. Gazda Čukaričkog je platio obeštećenje za nas i Zvezda nam je dala čiste papire. Nažalost, tako je moralo da bude.Kako si se osećao posle uvreda navijača?- Bilo mi je teško. Tužno je to. Nisam dugo igrao za prvi tim, ali sam posle deset godina doneo titulu na Marakanu u omladinskoj konkurenciji. Navijači moraju da shvate da nisam izdao klub. U upravi nas nisu hteli.

Mogao da im da i drugi... Slavoljub Srnić u šansi
Mogao da im da i drugi... Slavoljub Srnić u šansi

Sutra bih na MarakanuDa li bi se posle svega vratio u Zvezdu?- Naravno! To se ne dovodi u pitanje. Crvena zvezda je moj klub, za nju navijam. Ipak, sad se pita i Čukarički. Imam četvorogodišnji ugovor. Posle utakmice u nedelju, valjda je svima jasno da je po kvalitetu trebalo da imam mesto u prvom timu Zvezde.

Zvao ga selektorJeste li srećni što ćete zaigrati za mladu reprezentaciju?- Mnogo mi znači poziv. Privilegija je igrati za Srbiju. Mislim da nije presudila dobra utakmica protiv Crvene zvezde, već i prethodne partije u kontinuitetu. Znao sam da me prate. Srećan sam što ću biti u konkurenciji za mečeve protiv Kipra i Severne Irske.

Daću Partizanu dva komadaKako ćeš igrati protiv Partizana?- S obzirom na to da sam mojoj Zvezdi dao jedan gol, Partizanu moram dati dva komada. Sad imam i motiv više. U mlađim kategorijama uvek sam igrao dobro protiv njih. Jedva čekam taj duel.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track