Bane Ivanović: Igrači ne odlučuju o Mihajlovićevom statusu
Foto: Dado Djilas

Kapiten Srbije o tome da li selektor ima podršku fudbalera

Bane Ivanović: Igrači ne odlučuju o Mihajlovićevom statusu

Fudbal -
Reprezentativci Srbije u meču s Japanom opraštaju se od Dekija Stankovića, a možda im sledi rastanak sa Sinišom Mihajlovićem

Sajonara, Deki, a verovatno i Miho!Reprezentacija Srbije stavlja tačku na neuspeh u ciklusu takmičenja za plasman na Mundijal u Brazilu i sa oproštajem Dejana Stankovića od nacionalnog dresa otvara ciklus priprema za Evropsko rvenstvo u Francuskoj 2016. godine.Prava odlukaIspraćaj Stankovića mogao bi da bude i oproštaj navijača na Karađorđu od Siniše Mihajlovića, jer je selektor najavio povlačenje s funkcije ukoliko se dogode promene u Fudbalskom savezu Srbije.- Mišljenje igrača se uvažava, ali mi nismo ti koji donosimo odluke. Poslednje kvalifikacije su bile rezultatski neuspešne, ali su pokazale da smo na dobrom putu da stvorimo jaku ekipu za budućnost. Nadam se da će oni koji odlučuju doneti pravu odluku u korist napretka našeg fudbala - kaže kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović.EP je naša obavezaBane kaže da će prijateljska utakmica s Japanom u Novom Sadu biti nastavak uigravanja tima, pri čemu će rezultat biti u prvom planu da bi slavljeniku ostao u lepom sećanju 103. i poslednji po redu nastup za „orlove“.- Japan je ozbiljna ekipa, stalni učesnik svih velikih takmičenja, ali nas to ne treba da zanima. Ovaj meč je za nas uvod u nov ciklus, u koji ulazimo sa obavezom da se kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo i da Dejanu Stankoviću oproštaj ostane u lepoj uspomeni - rekao je Ivanović novinarima u Kući fudbala u Staroj Pazovi.

Dekiju na poklonU Novom Sadu će doći do smene na večnoj listi članova nacionalnog tima, čiji je vrh sa 102 meča držao Savo Milošević, aktuelni direktor FSS za mlađe kategorije. Prvo mesto pripašće nekadašnjem asu Zvezde, Lacija i Intera.- Dejan Stanković je zaslužio mnogo više od oproštaja, jer je toliko godina bio deo našeg reprezentativnog fudbala. On je bio igračka legenda i zato se moramo potruditi da mu meč u Novom Sadu bude kao šlag na torti.

Računajte na nasBilo je potrebno da prođu dve godine pa da prestanu priče o tome kako „orlovi“ nemaju napadače. Filip Đorđević pogađa u dresu Nanta, Stefan Šćepović je efikasan u španskoj Segundi, a očekuje se da će Aleksandar Mitrović napredovati u Anderlehtu.- Drago mi je da Šćepović daje golove, a to je i odgovor na priče da nemamo napadače. Efikasni smo i pokazujemo svima da na nas treba računati - rekao je Đorđević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track