HRVAT BIO NA PROBI: Fenomenalni utisci iz Partizana

Oduševljen

HRVAT BIO NA PROBI: Fenomenalni utisci iz Partizana

Fudbal -
Marin Romić, nekadašnji omladinac Rijeke i Hajduka nije uspeo da se izbori za ugovor

Hrvatski fudbaler Marin Romić koji je bio na probi u srpskom šampionu, izazvao veliku pažnju u domovini i oduševljeno priča o tretmanu, koji je imao dok je sarađivao sa upravom i igračima Partizana.Nekadašnji omladinac Rijeke i Hajduka je bio na probi u Partizanu prethodnih dana, ali ipak nije uspeo da se izbori za ugovor.

„U Partizanu sam završio slučajno. Ukazala mi se prilika nakon što je ne mojom krivicom, propalo nekoliko potencijalnih aranžmana. Izašli su mi u susret i otišao sam na probu“, rekao je Romić za hrvatski Maks.

Mladog Hrvata je oduševio i ambijent u kom se trenira.

„Fantastičan kompleks, s desetak terena, s prirodnom i veštačkom travom. Sve je na usluzi igračima. Odigrao sam jednu utakmicu sa igračima iz prvog tima koji nisu imali minutažu u prvenstvu. Posle meča su bili zadovoljni i trener Rašović i direktor Nađ.“On ne krije da iz Partizana nosi lepe uspomene.„Prezadovoljan sam načinom na koji su me primili u Partizanu. Iako sam na početku bio skeptičan, svi su bili predobri prema meni: od saigrača do osoblja u sportskom centru. Sa štoperom Ostojićem i rezervnim golmanom Petrovićem sam delio sobu, oni su mi pomogli u svemu što je trebalo. I dalje se čujemo.“Romića je oduševio kapiten crno-belih...„Saša Ilić je legenda kluba. Odmah mi je ponudio pomoć. Drži se povučeno, ali svi ga strašno poštuju.“

Marin Romić nije nastavio niz Hrvata u srpskom fudbalu posle ratnih „devedesetih”. Za razliku od Roberta Prosinečkog (trener Crvene zvezde), golmana Marka Šimića (Jagodina, Radnički 1923), Milana Pavličića (Radnički Niš) i Mateja Delača i Marija Barića (Vojvodina).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track