PANIKA: Englezi ne veruju da će otići na SP!
Foto: AP

Mediji na Ostrvu spremni za smenu selektora Gordog albiona

PANIKA: Englezi ne veruju da će otići na SP!

Fudbal -
Engleska večeras protiv Poljske (21.00) pobedom overava vizu za Brazil, ali javnost nije ubeđena da će ih Hodžson odvesti na Mundijal

Spektakl na Vembliju!Čak 204 reprezentacije učestvovale su u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Brazilu i do danas je 14 zemalja, uključujući domaćina, overilo plasman na završni turnir, a nakon večerašnjih mečeva njima će se pridružiti još sedam, dok će ostalih 11 biti poznato tek posle utakmica baraža sredinom novembra. U Evropi je skoro sve poznato, ali ne i da li će jedna od najskupljih reprezentacija sveta Engleska uspeti da se direktno kvalifikuje za Mundijal.Samo pobeda„Gordi Albion“ večeras (21.00) dočekuje već prežaljenu ali i te kako neugodnu reprezentaciju Poljske. Pred duel na Vembliju ekipa Roja Hodžsona ima samo bod više od Ukrajine, koja u poslednjem meču gostuje San Marinu, pa Engleze samo pobeda vodi direktno na Svetsko prvenstvo. Hodžson se od početka mandata nalazi na udaru javnosti i malo ko veruje da je on stručnjak koji Englesku može odvesti na krov sveta, pa ga pred okršaj s nepredvidim Poljacima mediji podsećaju na duel iz 1973. godine, kada su Lato i kompanija pred punim Vemblijem sprečili „Gordi Albion“ da ode na SP u Nemačkoj.Sećanje na Nemačku- Zašto se svi sećaju nečega što je bilo pre četiri decenije?! Znam da većina želi moju glavu, ali zar je to važnije od plasmana na Mundijal. Mediji bi više voleli da izgubimo i ostanemo bez SP kako bi me linčovali nego da odemo u Brazil. Ovi momci i ja ćemo im zapušiti usta, ne samo na meču protiv Poljske već i na SP! - ljutito je izjavio Hodžson.

Hodžson: Ovi momci i ja ćemo im zapušiti usta, ne samo na meču protiv Poljske već i u Brazilu
Hodžson: Ovi momci i ja ćemo im zapušiti usta, ne samo na meču protiv Poljske već i u Brazilu

Senzacija sa IslandaJedna od najvećih senzacija ovih kvalifikacija sigurno je reprezentacija Islanda, koja se nalazi nadomak baraža. Islanđani večeras gostuju otpisanim Norvežanima i sa 16 bodova zauzimaju drugu poziciju u grupi, pa pobedom u Oslu overavaju mesto u plej-ofu.Ipak, Island može do cilja i s remijem, pa čak i porazom. Naime, najbliži pratilac „ribara“ su Slovenci sa 15 osvojenih bodova, koji takođe gostuju, ali do sada neporaženoj reprezentaciji Švajcarske, pa sve sem pobede zelenih u Cirihu garantuje slavlje ekipi Larsa Lagerbaka.

Van Persi - kralj strelacaNa poslednje četiri kvalifikacione utakmice Holandija je postigla čak 16 pogodaka, a polovina je delo napadača Mančester junajteda Robina van Persija. Zastrašujućom serijom golova Holanđanin je prestigao Lea Mesija i trenutno zauzima prvo mesto na listi strelaca čitavih kvalifikacija.Van Persi je 11 puta pogađao mreže rivala, jednom više od Argentinca i špica selekcije Paname Blasa Pereza. Podsetimo, u poslednjem kolu Argentina bez Lea Mesija gostuje u Montevideu, tako da će Van Persi sigurno ostati na prvom mestu liste strelaca kvalifikacija za SP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track