Hrvat voli Partizan!

Marin Romić po lepom pamti Beograd

Hrvat voli Partizan!

Fudbal -
Levi bek oduševljen boravkom u Humskoj i načinom na koji su ga prihvatili saigrači i legendarni kapiten Saša Ilić

Lepo iskustvo.Mladi hrvatski fudbaler Marin Romić (20) nije letos prošao probu u Partizanu, ali zato je bio oduševljen onim što mu se dešavalo u Beogradu. Njega su odlično prihvatili svi igrači crno-belih, a poseban utisak na sadašnjeg igrača Rovinja ostavili su kapiten Saša Ilić, te njegovi cimeri Miloš Ostojić i Nikola Petrović.- Prezadovoljan sam načinom na koji su me primili u Partizanu. Iako sam na početku bio skeptičan, svi su bili predobri prema meni. Sa štoperom Ostojićem i rezervnim golmanom Petrovićem delio sam sobu, dok mi je Ilić, koga svi mnogo poštuju, odmah ponudio pomoć - rekao je Romić za hrvatski Maks.Štoper crno-belih Miloš Ostojić (22) za Kurir otkriva svoj odnos s vršnjakom iz Hrvatske:- Na samom startu pronašli smo zajednički jezik i ponašali se kao da se poznajemo već godinama. Izuzetan momak. Ostali smo kontaktu, čak se Petrović i ja dogovaramo da eventualno odemo kod njega u goste.I kapiten crno-belih Saša Ilić ima samo reči hvale za mladog Marina Romića:- Drago mi je što je pričao lepo o nama i našem klubu. Partizan je jedna velika porodica i Marin je to odmah osetio. Uvek postoji razlog zašto je neko ostao ili ne. Nekad je to dobar ili loš tajming, nekad pitanje sreće. Romić je dobra osoba i biće mi drago da ga ponovo vidim.

Ilić: Partizan je jedna velika porodica i Marin je to odmah osetio
Ilić: Partizan je jedna velika porodica i Marin je to odmah osetio

Žao mi je što nije ostaoRezervni golman Partizana Nikola Petrović (25) žali što Marin Romić nije zadužio crno-beli dres:- Žao mi je što se Romić nije izborio za ugovor. Svaki igrač koji gine na terenu dobrodošao je u Partizanu. Možda zaigramo nekad u nekom drugom klubu. Mladi smo, pred nama je budućnost.

Bobek i braća ČajkovskiZa Partizan, od osnivanja kluba 4. oktobra 1945. godine, igrao je veliki broj fudbalera hrvatske nacionalnosti. Legende crno-belih su Stjepan Bobek, Bruno Belin, Miroslav Brozović, Zvonko Canjuga, braća Zlatko i Željko Čajkovski, Ivan Ćurković, Mario Duplančić, Franjo Glazer, Vjekoslav Juvan, Florijan Matekalo, Franjo Rupnik, Branko Zebec...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track