NAPUŠTA JUNAJTED: Nemanja Vidić stvarno ide u Juventus
Foto: Beta Ap

Srbin odlazi za 9.500.000 evra

NAPUŠTA JUNAJTED: Nemanja Vidić stvarno ide u Juventus

Fudbal -
Prelomili Iako je na početku delovalo kao trač, kapiten Mančester junajteda od januara će najverovatnije obući dres „stare dame“

Od trača do istine!Kapiten Mančester junajteda Nemanja Vidić verovatno će od januara karijeru nastaviti u Juventusu, koji će za njegov transfer u Torino „crvenim đavolima“ iskeširati devet i po miliona evra! Priča koja je u početku delovala kao običan trač italijanskih medija iz dana u dan postaje sve ozbiljnija, da bi juče dobila potvrdu i u engleskoj štampi, kao i među čelnicima Mančester junajteda.Idu još dvojicaUprkos pohvalama na Vidićev račun, menadžer kluba sa Old Traforda Dejvid Mojes, ali i porodica Glejzer, odlučili su da tokom zimskog prelaznog roka počnu s rekonstrukcijom ekipe. Razlog za ovaj potez je činjenica da „crveni đavoli“ imaju najgori start sezone u poslednje 24 godine, a najslabiji deo tima je odbrana. Prema pisanju ostrvskih medija, pozivajući se na izvor blizak klubu, defanzivci Vidić i Fabio, kao i napadač Čičarito, već prvih dana januara napuštaju Old Traford.Ova informacija je s velikim oduševljenjem dočekana među čelnicima Juventusa. Tako italijanski portal Tutomerkato tvrdi da su počeli pregovori o Vidićevom prelasku, dok engleski Dejli star piše da je Srbin već pred vratima kluba iz Torina.- Mojes je pokušao da nastavi Fergusonovim putem, ali se to ispostavilo kao velika greška. Nije želeo da ga proglase za rasipnika. Međutim, sada vlasnici zahtevaju rekonstrukciju tima i Mojes već u januaru kreće u lov na pojačanja. Prethodno će prodati Vidića, najverovatnije u Juventus, kao i Fabija, Čičarita i još nekoliko igrača, a novac od tih transfera biće uložen u dolazak dvojice vrhunskih štopera i jednog veziste svetske klase - kaže izvor iz Junajteda.Bez demantijaDosad je svaku vest ovog tipa ekspresno demantovao agent srpskog fudbalera Silvano Martina. Međutim, prošlo je nekoliko dana otkako se pojavila informacija da bi Vidić mogao da napusti Old Traford i preseli se u torinski klub a niko se nije oglasio da opovrgne ovu pretpostavku, uključujući i Martinu.

Bane najpametnijiJedan od najpoznatijih sportskih internet portala goal.com proglasio je kapitena reprezentacije Srbije Branislava Ivanovića za najpametnijeg defanzivca Premijer lige!Bane u proseku dobija jedan žuti karton na svakih 450 minuta, ove sezone već tri, ali svaki od njih, tvrdi goal.com, Srbin je zaradio žrtvujući se za dobrobit Čelsija. Ivanovića opisuju kao pouzdanog igrača koji izluđuje protivničke napadače, a timski duh dokazao je time što je u nekoliko navrata zarad uspeha plavaca dobijao parne žute kartone i propuštao najvažnije mečeve u karijeri.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track