VRAĆA SE U ITALIJU: Mihajlović umesto Petkovića u Laciju?
Foto: Marina Lopičić

Traže ga

VRAĆA SE U ITALIJU: Mihajlović umesto Petkovića u Laciju?

Fudbal -
Mediji sa Apenina pišu da bi aktuelni selektor Srbije mogao da nasledi hrvatskog stručnjaka ko se, navodno, nije vratio sa ekipom u Rim posle poslednjeg poraza nebesko-plavih

RIM - Italijanski mediji objavili su u nedelju uveče vest da je trener Lacija Vladimir Petković podneo ostavku i da je najozbiljniji kandidat za njegovog naslednika Siniša Mihajlović.

Prema navodima medija Petković se nije vratio sa ekipom iz Bergama, gde je Lacio doživeo poraz od Atalante i sada zauzima tek 9. poziciju sa 11 bodova. Predsednik "nebesko-plavih" Klaudio Lotito pokušava da ubedi Petkovića da ostane, jer je hrvatski stručnjak prošle sezone preporodio tim iz Rima i sa njim osvojio Kup Italije.

Prvi favorit da zameni Petkovića je Siniša Mihajlović, koji je šest godina proveo u Laciju. Mihajlović je sa ekipom iz Rima osvojio titulu u Seriji A, dva Kupa Italije, dva Superkupa Italije, Kup pobednika Kupova i Superkup Evrope. Na 190 utakmica postigao je 32 gola i zbog svega toga ostao je omiljen među navijačima.

Siniši Mihajloviću ugovor sa Fudbalskim savezom Srbije ističe u decembru, a u ovom trenutku neizvesno je da li će potpisati novi. Ranije u nedelju mediji u Italiji prenosili su da je Katanija, koju je Mihajlović ranije vodio, ponudila srpskom selektoru da se vrati, ali da je on to odbio.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track