Zoran Laković: Voleo bih da Miha ostane!
Foto: Saša Pavlić

PODRŠKA

Zoran Laković: Voleo bih da Miha ostane!

Fudbal -
Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije uveren da bi jedino ispravno rešenje bilo da Siniša Mihajlović ostane na klupi „orlova“

Šta će reći sud javnosti?Reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira na SP u Brazil, ali generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Zoran Laković ne smatra da bi „orlovi“ trebalo da menjaju selektora. Po njegovom mišljenju, Siniša Mihajlović bi trebalo da ostane na toj funkciji, jer je napravio temelje koji bi u budućnosti trebalo da mu donesu mnogo koristi.Najteži posao- Miha je uradio najteži posao u poslednjih deset godina i izvršio ekstremni smenu generacija. Napravio je bazu i dobili smo generaciju koja može da nastupa još deset godina i ostvari zapažene rezultate. To su momci koji su igrali teške mečeve u mlađim kategorijama, ali kako većina od njih ima od 18 do 22 godine, bilo su im potrebne izazovne utakmice u seniorskoj konkurenciji - kaže Laković.Prema rečima generalnog sekretara FSS, Miha je mnogo pogrešio što je sebi nametnuo imperativ odlaska na Mundijal.I ja mu zameram- Ukoliko išta zameram Mihi, onda je to što je pošto-poto želeo da ostvari rezultat i plasira se u Brazil. Razumem sa sportskog aspekta, ali taj pritisak je bio nepotreban. Takođe, nepotrebno se vezuje za Tomislava Karadžića ili Zorana Lakovića. On treba da ostane i nastavi svoj posao, jer veliki rezultati dolaze samo radom na duže staze. Ipak, konačni sud će sredinom novembra dati Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije, jer je to jedino merodavno telo koje može da donese odluku. Kao generalni sekretar čak i nemam pravo glasa, već samo iznosim svoje mišljenje - kaže Laković.

FSS će o njegovoj sudbini odlučivati posle prijateljskih mečeva u novembru... Siniša Mihajlović
FSS će o njegovoj sudbini odlučivati posle prijateljskih mečeva u novembru... Siniša Mihajlović

Rusija, Poljska ili neko trećiSredinom novembra „orlovi“ će odigrati prijateljski meč, najverovatnije protiv Rusije, mada po rečima generalnog sekretara FSS, ta odluka još nije definitivna.- Selektor je insistirao da na svakoj pripremnoj utakmici za protivnika imamo najjaču moguću reprezentaciju, pa će tako biti i ovog puta. Termin je malo nezgodan jer se u Evropi igra baraž za Svetsko prvenstvo. Tu su Rusija, Turska, Poljska, Katar, Maroko, kao i nekoliko ekipa iz Južne Amerike, ali ćemo mi sutra-prekosutra odlučiti s kim ćemo igrati - kaže Laković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track