DEKLASIRALA KRAGUJEVČANE: Zvezda trojkom digla samopouzdanje pred derbi
Foto: Tanjug

Kup Srbije

DEKLASIRALA KRAGUJEVČANE: Zvezda trojkom digla samopouzdanje pred derbi

Fudbal -
Golove postigli Milijaš iz penala u devetom, Mijailović u 55. i Krneta u 89. minutu

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u četvrtfinale Kupa Srbije, poštio su golovima Milijaša iz jednaesterca u devetom i Mijailovića u 55.i Krnete u 89. minutu sa 3:0 porazili kragujevački Radnički 1923. Pred oko pet hiljada navijača crveno-beli su poveli već u devetom minutu, a strelac iz najstrože kazne bio je Milijaš. Kasalica je probio po desnom boku i krenuo da ulazi u šesnesterac, Marić je startovao i srušio napadača domačih, a sudija Spasić je odmah pokazao na belu tačku. Lopta je otišla u jednu, a Simić u drugu stranu.

Posle gola kojim je domaćin primorao Kragujevčane da se otvore ređale su se šanse na obe strane, ali se do drugog pogotka u kom je učestvovao ceo tim Crvene zvezde čekalo se do 55. minuta. Pečnik je proigrao Milijaša, ovaj Daudu, a Nigerijac je primetio zahuhtalog Nikolu Mijailovića na levom boku i poslao mu tačnu loptu. Levi bek Zvezde je ostavio čuvara iza leđa i udarcem iz prve poslao loptu u bliži ugao Simićevog gola.Treći pogodak postignut je u 89. minutu, kada se posle kornera u šesnaestercu Radničkog najbolje snašao Krneta i loptu sproveo u mrežu.

Trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović rekao je da mu je bilo bitno samo da njegovi fudbaleri prođu u četvrtfinale Kupa Srbije, pošto u ekipi ima problema sa povredama. "Utakmica je bila važna samo u smislu prolaza. Neki igrači su bili umorni, neke smo odmarali, a imali smo i mnogo problema sa povredama. Sada treba da se odmorimo i spremimo za subotu (utakmica sa Partizanom u prvenstvu)", rekao je Stojanović. Najzvučnije pojačanje crveno-belih Miloš Ninković se povredio u poslednjem kolu prvenstva i njegov nastup u subotu je neizvestan. "Teško je sada reći da li će Ninković igrati. On je pre utakmice probao malo da otrči i sada ću da vidim kakve je to posledice ostavilo", rekao je Stojanović. Trener Radničkog 1923 Radmilo Ivančević kazao je da nije nezadovoljan porazom, ali je ocenio da je rezultat od 3:0 previsok. "Nismo zaslužili da izgubimo sa 3:0. Odigrali smo jednu od boljih utakmica u ovom delu sezone...Ne mogu biti nezadovoljan, moji igrači su pružili svoj maksimum. Mislim da smo ostavili dobar utisak. Nije tragedija izgubiti od Zvezde na "Marakani", ali mislim da je rezultat previsok", rekao je Ivančević.

Četvrtfinale Kupa na programu je 4. decembra.

http://www.youtube.com/watch?v=4wtWUmwWlEg
http://www.youtube.com/watch?v=EB2X9gZ3Jqw
http://www.youtube.com/watch?v=TJWyFPLPaoE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track