DERBI: Arsenal na meti SAS
Foto: Beta Ap

U Londonu večeras meč 10. kola Premijer lige

DERBI: Arsenal na meti SAS

Fudbal -
Napadači Liverpula Staridž i Suarez najavljuju nastavak golgeterske serije i povratak ekipe na vrh tabele večeras (18.30) na Emirejtsu

Novi fudbalski poredak!Najubojitiji tandem Premijer lige Danijel Staridž i Luis Suarez, kojima su mediji u Britaniji dali nadimak po engleskim komandosima SAS, pokušaće večeras (18.30) da nastave seriju golova na stadionu Emirejts i da pobedom nad Arsenalom Liverpulu donesu čelnu poziciju na tabeli prvenstva Engleske!Ni najbolji fudbalski analitičari nisu mogli da predvide da će dva kluba koja su u prethodnoj deceniji ukupno osvojila tek šest domaćih trofeja, od čega samo jedno prvenstvo, ove sezone postati glavni favoriti za titulu u Premijer ligi. Međutim, sjajno uklopljen tim Rodžersa doživeo je samo jedan poraz do sada, a najveće zasluge za 20 osvojenih bodova i treće mesto na tabeli pripadaju upravo dvojici napadača, Staridžu i Suarezu. Ovaj tandem postigao je 14 od ukupno 17 golova Liverpula, a nastavak serije najavljuju i u Londonu.- Nisam verovao da je ovako nešto moguće... Otkako se Luis vratio, svima je lakše, ali nisam slutio da ćemo razviti telepatski odnos. Verujte mi, u svakom trenutku znam šta Luis misli i obrnuto. Naša saradnja se graniči sa zakonima univerzuma. Iskoristićemo to i protiv Arsenala i napuniti im mrežu - kazao je Danijel.Menadžer „tobdžija“ Arsen Venger uoči meča je započeo medijski rat najavom da će za 40.000.001 funtu aktivirati Saurezovu klauzulu i već u januaru Liverpulu oteti Urugvajca.Rodžers je pobesneo zbog ovog i odgovorio na pretnje sa Emirata.- Navikao sam na niske udarce, ali i da uzvraćam istom merom. Tako nešto se nikada neće dogoditi! Ni za milion godina... Liverpul ne igra u LŠ, ali Luis je svestan da ima ulogu čoveka na misiji i da je jedan od glavnih fudbalera za stvaranje uspešne budućnosti kluba - rekao je menadžer crvenih.

Venger: Zgazićemo svakog!Venger nedeljama ne računa na povređene napadače Volkota, Gnarbija, Sanoga, Čemberlena i Podolskog, pa su ceo teret preuzeli vezisti. Remzi, Vilšir, Arteta, a pre svih Ozil i Žiru su bez problema nadoknadili izostanak špiceva i uspeli da Arsenal bude druga najefikasnija ekipa u ligi.- Iza nas su neprijatni porazi u Liga kupu i LŠ, ali to nije ostavilo traga. Ako smo na čelu prvenstva i to bez ijednog špica u timu, probajte da zamislite šta će se desiti kad se vrate Poldi, Teo, Čemberlen... Pa, zgazićemo svakog - izjavio je Francuz.

Specijalci sa EnfildaDvojac Liverpula je odnedavno u tabloidima dobio nadimak SAS, što je skraćenica najelitnije specijalne jedinice britanske armije! Špicevi crvenih su dobili ovaj nadimak zbog svoje preciznosti i timskog rada, koji odlikuje i engleske komandose, ali pre svega zato što njihova prezimena skraćeno daju upravo SAS - Sturidge and Suarez.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track