145. VEČITI DERBI: Zvezdin trud nagrađen autogolom Obradovića
Foto: Printskrin

Slavlje crveno-belih

145. VEČITI DERBI: Zvezdin trud nagrađen autogolom Obradovića

Fudbal -
Najiskusniji defanzivac crno-belih bez ikakve potrebe pokušao da interveniše u svom petercu i lobovao nemoćnog Stojkovića u meču koji neće biti dugo upamćen
1 / 8 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Fudbaleri Crvene zvezde savladali su potpuno zasluženo Partizan u 145. večitom derbiju rezultatom 1:0 (1:0). Tragičar meča 11. kola Jelen Super lige bio je defanzivac crno-belih Milan Obradović koji je u 18. minutu autogolom savladao Stojkovića.

Bio je ovo meč koji se neće pamtiti po kvalitetnom fudbalu, pogotovo drugih 45 minuta u kome su glavnu ulogu imali navijači Partizana koji su izazvali prekid od desetak minuta.

Jedinom golu na utakmici prethodio je slobodan udarac za domaći tim. Milijaš je šutirao sa oko 20 metara, Stojković boksovao, na nju je naleteo Miloš Ninković i glavom je vratio u peterac gde nije bilo nijednog fudbalera Zvezde. Međutim, Obradović je potpuno neočekivano kao početnik intervenisao i glavom lobovao golmana Stojkovića.

Ni posle toga se situacija nije promenila, a Partizan je možda najbolju šansu u prvom poluvremenu propustio u 29. minutu, kada je Nemanja Kojić sa desne strane peterca iz teške pozicije šutirao preko gola.

Zvezda je najbolju šansu u prvom poluvremenu imala u 36. minutu, kada se Milijaš odlučio na šut sa oko 25 metara i pogodio prečku. Partizan je u 42. imao lepu priliku, ali je Miloš Jojić iz slobodnog udarca sa 16 metara šutirao preko gola.

Drugo poluvreme počelo je miroljubivo, ali su onda huligani sa južne tribine počeli da pale vatre, zbog čega je sudija Milorad Mažić prekinuo meč na desetak minuta. U prilično uravnoteženom meču, Abiola Dauda je u 68. minutu prošao u šesnaesterac, ali se spetljao pored odbrane Partizana i nije uspeo lepo da šutira.

Partizan je posle toga prešao u ofanzivnu i potpuno je kontrolisao meč, a najbolju šansu imao je Predrag Luka koji je šutirao sa oko 16 metara sa desne strane, ali je golman Zvezde Boban Bajković odbranio šut. Zvezda je poslednju šansu imala u 97. minutu, koju nije iskoristio Nejc Pečnik.

Domaćin je kada se podvuče crta bio bolji rival i zasluženo došao do tri boda. Tim Slaviše Stojanovića je bio borbeniji, više želeo pobedu, dok su crno-beli nekako bojažljivo odigrali meč.

Zvezda se ovom pobedom približila na samo bod zaostatka za Partizanom, koji je i dalje prvi sa 21 bodom.

Ovaj 145. večiti derbi nažalost ponovo su obeležili navijači. Pre utakmice došlo je do nekoliko masovnih tuča Delija i Grobara, od kojih je najveća bila u Umci. Početkom drugog poluvremena "Grobari" su zapalili južnu tribinu, a sudija Milorad Mažić morao je da prekine meč na desetak minuta.

Pre samog početka utakmice na stadionu su "Grobari" napali padobrance koji su izveli slet, da bi neposredno pre početka došlo i do međusobne tuče dve zaraćene frakcije "Grobara" - Zabranjenih i Alkatraza.

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 1:0 (1:0)

Stadion: Crvena zvezdaGledalaca: oko 35.000

Sudija: Milorad Mažić, pomoćnici: Milovan Ristić, Dalibor Đurđević

Strelci: Obradović (ag) 18.

Crveni karton: Lazić 90+7

Žuti kartoni: Pečnik 31, Mijailović 66, Dauda 88, Kasalica 90 - Gulan 37, Marković 78CRVENA ZVEZDA (4-4-2): Bajković - Vešović, Lazić, Krneta, Mijailović - Pečnik, Milijaš (Mladenović 83), Gogić, Ninković (90+1 Savićević) - Kasalica, Dauda (Mrđa 88). Rezerve: Vesić, Martinović, Milunović, Mladenović, Mihajlović, Savićević, Mrđa. Trener: Slaviša Stojanović.PARTIZAN (4-2-3-1): Stojković - Obradović, Stanković, Ostojić, Volkov - Gulan Ilić 46), Marković - Jojić, Ninković (Luka 69), A. Živković (Grbić 86) - Kojić. Rezerve: Ž. Živković, Ilić, Đemba Đemba, Ivković, Luka, Beko, Grbić. Trener: Vuk Rašović

TEKSTUALNI PRENOS

2. POLUVREME

KRAJ UTAKMICE

90+7. minut - Crveni karton za Lazića! Mladi štoper Crvene zvezde je sa leđa grubo startovao nad Sašom Ilićem. Opravdano isključenje.90+6. minut - Velika prilika za Crvenu zvezdu, Kasalica je oteo loptu Obradoviću, ubacio do Pečnika, ovaj šutirao sa oko 10 metara, ali Stojković brani.90+4. minut - Dobra akcija Partizana, Krneta izbacuje loptu u korner. Zahvatio je loptu Ostoić posle kornera, ali ona odlazi daleko iznad gola.90+1. minut - Treća izmena u Zvezdi, umesto Ninkovića u igri je Savićević.90. minut - Istekao je regularni deo meča, sudija Milorad Mažić je produžio meč za devet minuta.89. minut - Žuti karton za Kasalicu zbog prekršaja nad Sašom Ilićem.88. minut - Najbolja prilika za Partizan u drugom delu, Luka je prošao Mladenovića, ušao u šesnaesterac, ali je njegov šut odbranio Bajković.87. minut - Dauda izlazi, ulazi Dragan Mrđa.87. minut - Prilika za domaći tim. Ninković je fino izbacio Kasalicu, ovaj ušao u kazneni prostor, zavrnuo ka Daudi, ali se ispred njega isprečio Stanković.85. minut - Treća izmena u Partizanu, ulazi Petar Grbić umesto Andrije Živkovića.83. minut - Izmena u Crvenoj zvezdi, umesto Milijaša u igri je Filip Mladenović.69. minut - Izmena u Partizanu, Predrag Luka ulazi u igru umesto Ninkovića.68. minut - Velika prilika za Daudu, ali ga je u poslednjem trenutku izblokirao Stanković.64. minut - Utakmica je nastavljena nakon desetominutnog prekida. Tempo je potpuno opao.50. minut - Sudija Milorad Mažić je prekinuo meč zbog vatre i bakljade na južnoj tribini. Grobari su zapalili bukvalno južnu tribinu.

http://www.youtube.com/watch?v=AE6P-1A17Wc

1. POLUVREME

44. minut - Pečnik je šutirao glavom sa desetak metara, lopta odlazi pored stative gola golmana Stojkovića. 43. minut - Milijaš je pokušao iz poluvoleja, ali je lopta otišla daleko od gola.40. minut - Veliki kiks Vešovića, Jojić je oduzeo loptu, dodao je do Kojića koji je oboren na ivici šesnaesterca. Odahnuli su navijači Crvene zvezde, lopta je otišla preko gola.37. minut - Prvi žuti karton na meču, zaradio ga je Nikola Gulan. Veznjak Partizana je posle greške nekog od saigrača oborio Vešovića.36. minut - Milijaš je pogodio prečku! Doduše, lopta je okrznula gornji deo okvira gola, ali je u pitanju bio snažan šut kapitena Crvene zvezde sa velike razdaljine.32. minut - Slobodan udarac za Partizan, pokušali su Saša Marković i Gulan, od svega četvrti korner za Partizan. Zvezda rešava ovu situaciju.29. minut - Kojić je bio na ivici peterca domaćina, ali je njegov šut iskosa sa leve strane otišao preko gola. Korner za Partizan, bez rezultata.27. minut - Umalo još jedan autogol igrača Partizana. Milijaš je ubacio loptu iz slobodnog udarca, Jojić je nespretno zahvatio i poslao iznad prečke u korner.23. minut - Pokušao je Partizan iz prekida da stigne do izjednačenja. Jojić je centrirao iskosa sa oko 30 metara, ali je lopta preletela sve.18. minut - GOOOL! Neverovatan autogol Milana Obradovića! Milijaš je izveo slobodan udarac, Stojković odbio loptu, Ninković je glavom vratio u peterac, a Obradović potpuno sam smestio u sopstvenu mrežu.

http://www.youtube.com/watch?v=tow05_ScbzQ

Pre početka meča navijačke grupe su se istakle koreografijom. Zbog podela među navijačima Partizana ovaj derbi će proteći sa tri navijačke grupe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track