ĐETIĆ: Milan Vilotić se nudi Crnogorcima!
Foto: Fonet

Defanzivac Grashopersa menja pasoš Srbije

ĐETIĆ: Milan Vilotić se nudi Crnogorcima!

Fudbal -
Bivši kapiten Crvene zvezde odbio BiH, ali planira da prihvati ponudu iz Podgorice i zaigra za „hrabre sokole“; Milan Vilotić odigrao dve prijateljske utakmice za Srbiju

Još jedan u nizu!Fudbaler švajcarskog Grashopersa Milan Vilotić, iako rođeni Beograđanin, veoma je blizu odluke da zaigra za reprezentaciju Crne Gore. Kontakt dve strane već je uspostavljen i uskoro bi trebalo očekivati da bivši kapiten Crvene zvezde postane još jedan u nizu srpskih igrača koji igraju za „sokole“.Ćalasan priznaoU trenutnom sastavu crnogorskog nacionalnog tima ima čak 11 fudbalera koji nisu rođeni na teritoriji zemlje čije boje brane, a i u proteklih nekoliko godina u tamošnjem sastavu je bilo nekoliko fudbalera poreklom iz Srbije. Poznati srpski menadžer Milan Ćalasan, koji zastupa Milana Vilotića, priznao je da se razgovori vode i da bi njegov klijent uskoro trebalo da zaigra za Crnu Goru.Zvao i Safet Sušić- Činjenicu da Vilotića nema u nacionalnom timu Srbije pokušao je da iskoristi selektor Bosne i Hercegovine, Safet Sušić, ali je Vilotić odgovorio negativno. S druge strane, stvari su potpuno drugačije kada je selekcija Crne Gore u pitanju - rekao je Ćalasan za dnevni list Sport i dodao da Vilotić uskoro prelazi u Olimpijakos.Milan Vilotić (27) do sada je dva puta oblačio dres reprezentacije Srbije, ali kako su dueli protiv Rusije i Hondurasa bili prijateljskog karaktera, s pravne strane ne postoji smetnja da defanzivac Grashopersa iz Ciriha zaigra za Crnu Goru.

Pobedio tumorMilan Vilotić karijeru je počeo u Čukaričkom, da bi se 2009. godine preselio u Crvenu zvezdu, s kojom je osvojio nacionalni Kup. Međutim, naredne godine mu je ustanovljen dobroćudni tumor na leđima, a podršku je u tim trenucima dobijao od velikog broja srpskih igrača, pa čak i od navijača Partizana, koji su mu poželeli brz oporavak.Nakon povratka na teren postao je kapiten Crvene zvezde, ali je ubrzo ušao u sukob s tadašnjim trenerom Robertom Prosinečkim, koji ga je odstranio iz tima, da bi Vilotić potom bez obeštećenja prešao u Grashopers.

Prvi selektor Srbin FilipovićFudbalska reprezentacija Crne Gore formirana je 2006. godine posle referenduma na kojem je ta država proglasila razlaz od Srbije. Pošto nisu imali veliki broj kvalitetnih igrača, predsednik FS Crne Gore Dejan Savićević okrenuo se igračima rođenim u Srbiji.Prvi selektor „hrabrih sokola“ bio je Srbin Zoran Filipović, a igrali su još Jovan Tanasijević i Radoslav Batak.

Srbi koji igraju za Crnu GoruIme i prezime Datum rođenja Godina rođenjaMarko Simić 16. 6. 1987. BeogradSavo Pavićević 11. 12. 1980. KikindaMarko Baša 29. 12. 1982. TrstenikMilan Jovanović 21. 7. 1983. ČačakVladimir Volkov 6. 6. 1986. NišVladimir Božović 13. 11. 1981. PećBranko Bošković 21. 6. 1980. Bačka TopolaNikola Drinčić 7. 9. 1984. BeogradDejan Damjanović 27. 7. 1981. MostarFilip Kasalica 17. 12. 1988. Užice

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track