Zenga: Odlazak iz Zvezde je moja najveća greška

Kaje se što je napustio Beograd

Zenga: Odlazak iz Zvezde je moja najveća greška

Fudbal -
Dvaput sam sledio boga novca i oba puta sam platio cenu na ličnom planu, kaže Italijan, koji je osvojio duplu krunu

Iskreni Italijan.Valter Zenga mnogo voli Crvenu zvezdu! Da je tako, italijanski stručnjak potvrdio je nekoliko puta za srpske medije, a italijanskoj Gazeti u svom stilu je opisao koliko mu nedostaje Crvena zvezda.- U Kataru su mi nudili džakove para. Dvaput sam u životu sledio boga novca i oba puta sam platio cenu na ličnom planu. Danas nikad ne bih napustio legendarnu Crvenu zvezdu - rekao je Valter Zenga (53), koji je pre nekoliko dana preuzeo brigu o klubu iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Al Džaziri.Valter Zenga je u sezoni 2005/2006 sa Crvenom zvezdom nadmoćno osvojio duplu krunu. Zbog supruge Raluke, koja nije bila zadovoljna životom u Beogradu, i milionske ponude iz Turske od Gazijantepa napustio je Marakanu.- Pre četiri godine hteo sam da ostanem u Majamiju, ali je moja žena Raluka želela u Dubai. Poslušao sam je i dobio tri puta više novca nego što sam mogao da zaradim u Seriji A. Raluka govori sedam ili osam jezika, a usavršila je arapski - iskren je Zenga.(M. R. - A. R.)

Tohir lepši od MoratijaVelika želja Valtera Zenge je da bude trener Intera, kluba za koji je branio 12 godina.- Inter ću trenirati u nekom drugom životu! To me ne sprečava da ga volim. Simpatičan mi je novi gazda Tohir. Možda izgleda smešno što je stranac, ali je u svakom slučaju lepši od Moratija - nasmejao se Zenga.

Pričao sam sam sa sobomTrener Crvene zvezde Slaviša Stojanović demantovao je da se po završetku derbija nije pozdravio sa Vukom Rašovićem i otkrio zašto je otrčao u tunel.- Nisam mogao da kontrolišem emocije. Želeo sam na trenutak da se osamim i da popričam na brzinu sam sa sobom. Bila je velika tenzija, i zbog toga sam otrčao - objasnio je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track