Ronaldo skinuo Mesija sa trona
Foto: Rojter

Portugalac u istoriji

Ronaldo skinuo Mesija sa trona

Fudbal -
Portugalcu je to bio osmi pogodak u Ligi šampiona ove sezone i 14. u kalendarskoj godini, čime je za gol pretekao Lea Mesija i srušio još jedan rekord

Kaže da je srećan.Po mnogima najbolji fudbaler na svetu, Kristijano Ronaldo dao je gol Juventusu (2:2) i ušao u istoriju. Portugalcu je to bio osmi pogodak u Ligi šampiona ove sezone i 14. u kalendarskoj godini, čime je za gol pretekao Lea Mesija i srušio još jedan rekord. Do sada nijedan fudbaler nije dao 14 golova za godinu dana.- Presrećan sam! Ovo je jedan od najboljih trenutaka u mojoj karijeri. Osećam se sjajno, voljeno od navijača. To mi daje podsticaj da budem još bolji - rekao je Ronaldo posle meča u Torinu i dodao:- Nisam opsednut trofejima. Oni dolaze sami po sebi. Posebno, ako naporno radite i dajete sve od sebe na utakmicama.Ronaldo ove sezone igra u odličnoj formi. U svim takmičenjima postigao je već 21 gol, a odigrao je samo 16 utakmica. Portugalac se osmim golom u grupi Lige šampiona ove sezone, čak dva kola pre kraja takmičenja, izjednačio s rekorderima te faze, Ernanom Krespom, koji je toliko golova dao za Inter u sezoni 2002/2003, i Rudom van Nistelrojem, koji je bio strelac za Junajted u sezoni 2004/2005.U svojoj 100. utakmici u Ligi šampiona Ronaldo je došao do 59. gola u tom takmičenju.(A. R.)

Vidić: Šteta zbog bodovaKapiten Mančester junajteda Nemanja Vidić žali za bodovima u meču protiv Real Sosijedada (0:0). Njegov saigrač Robin van Persi promašio je penal.- Nismo srećni zbog remija, jer smo došli da pobedimo. Nadam se da ćemo sledeći put biti bolji - rekao je Vidić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track