NAVIJAČKI RAT: Grobari upali u prostorije Delija
Foto: Printskrin

Željni osvete

NAVIJAČKI RAT: Grobari upali u prostorije Delija

Fudbal -
Pripadnici grupe Hed Hanters pokušali da osvete gubitak zastave i barjaka pre 145. večitog derbija

BEOGRAD - Navijači Partizana, okupljeni u navijačkoj grupi "Hed hanters" upali su u noći između utorka i srede prošle nedelje u prostorije navijačke grupe "Delije sever", u želji da se osvete zbog izgubljene zastave i barjaka.

Prostorije navijačke grupe "Delije" nalazi se u zgradi SD Crvena zvezda, u neposrednoj blizini "Marakane". Vođe "Delija" često borave u ovoj prostoriji i dogovaraju se o uobičajenim navijačkim aktivnostima.

Izvori iz policije su rekli da "Grobari" nisu našli ništa zanimljivo što bi odneli, a pri tom nisu načinili nikakvu štetu. Međutim, drugi izvori govore da su nepozvani gosti odneli nekoliko obeležja Crvene zvezde poput dukseva, dresova, pehara... a odneli su i uramljenu sliku pokojnog navijača Branislava Zeljkovića Zelje, jednog od osnivača i vođa "Delija".

Uprava Fudbalskog kluba Crvena zvezda ovaj incident nije zvanično prijavila policiji.

Podsetimo, na dan 145. večitog derbija odigranog u subotu 2. novembra, "Delije" su organizovale klasičnu sačekušu za pripadnike "Hed hantersa" iz Obrenovca. Tom prilikom oko 100-nak navijača Zvezde je na stanici u Umci sačekalo šest automobila sa "Grobarima" i tom prilikom otelo zastavu i barjak ove grupe.

Zastava se u navijačkom svetu smatra najvećim trofejom, a grupa koja je izgubi ima zadatak da je osveti time što će oteti zastavu rivala. U svetlu ovoga i treba posmatrati pokušaj "Grobara" da upadnu u prostorije "Delija".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track