UDAR NA HULIGANE: Država hapsi 32 Delija, 19 Grobara, na ribanju 50 sudija
Foto: Kurir Sport

Konačni obračun

UDAR NA HULIGANE: Država hapsi 32 Delija, 19 Grobara, na ribanju 50 sudija

Fudbal -
Najava države da će krenuti u žestoki obračun sa huliganima biće sprovedena u praksi u narednih nekoliko nedelja kada će biti pohapšeno nekoliko desetina opasnih kriminalaca koji se kriju iza maske "vođa navijača"

BEOGRAD -Država Srbija odlučna je da se konačno obračuna sa huliganima, a u sklopu te akcije pripremljen je spisak 51 huligana koji će biti uhapšen u narednih nekoliko nedelja, saznaju beogradski mediji!

Na ovom spisku su 32 "navijača" Crvene zvezde i 19 "navijača" Partizana, a neki od njih su pod direktnom zaštitom političkih moćnika.

MUP i tužilaštvo otkrivaju i da su pod prismotrom i političari i funkcioneri klubova koji su godinama štitili "kriminalce sa tribina".

"Država je najozbiljnije rešila da stane na put huliganima i ovoga puta se sigurno neće izvući. Ni oni ni njihovi zaštitinici koji ih godinama drža bukvalno iznad zakona. Pa među tim takozvanim vođama imate ozbiljne narko-bosove, ali i ljude optužene za pokušaje ubistva, iznude, nanošenje teških povreda! I nikom ništa! Kao da se zakon u poslednjih deset-dvadeset godina na njih nije odnosio", kaže jedan od najviših funkcionera Vlade Srbije.

Među huliganima koji su osumnjičeni za najteža krivična dela nalaze se "Delije" Ivan Bogdanov Zver, Marko Vučković - Mare Komandant, Uroš Avramović, Uroš Mišić Cucek, Velibor Dunjić Velja, Dražen Dragaš Lurč, kao i "Grobari" Aleksandar Vavić Vava, Miloš Radisavljević Kimi, Majk Halkijević, Branislav Penčić - Bane Hed hanters, Alen Kostić Kubi i Đorđe Prelić Prela, koji je trenutno u španskom zatvoru.

Pored huligana pod lupom se nalaze i sudije koje su odugovlačile ili propisivale blage kazne huliganima. Beogradski mediji saznaju da je u pitanju najmanje 50 sudija, koji će morati od danas da dostavljaju Visokom savetu sudstva sve podatke o postupanju u predmetima koje se bave nasiljem na sportskim priredbama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track