Prosinečki zna da ga žele u Zvezdi!
Foto: Nemanja Pančić

Tema: Koliko je realan dolazak Žutog

Prosinečki zna da ga žele u Zvezdi!

Fudbal -
Pomoćnik hrvatskog trenera Dragan Spasić kaže da Robert prati pisanje srpskih medija o njegovom povratku

Hoće li se vratiti Veliki Žuti?Robertu Prosinečkom prijaju priče o njegovom povratku u Crvenu zvezdu! Mladi stručnjak se i dalje nalazi u Turskoj, gde sa upravom Kajzerija pregovara o uslovima raskida saradnje, nakon što je u subotu podneo ostavku.Voli mladeCrvenoj zvezdi je potreban trener sa autoritetom, koji bi konačno napravio prepoznatljivu igru i koji se ne bi branio kad vodi sa 2:0. Prosinečki voli iskusne igrače i sigurno je da bi mu Milijaš, Ninković, Pečnik, Mijailović i njegov pajtos Bajković savršeno odgovarali.Ima hrabrosti da mladima ukaže šansu, a za njom vape Savićević, Mihajlović, Jokić, te supertalentovani klinci Jović i Ristić. Svako ko poznaje Prosinečkog zna veoma dobro koliko bi mu značilo da osvoji titulu sa Crvenom zvezdom.Kurir je juče pokušao da stupi u kontakt s Prosinečkim, ali se on nije javljao na telefon. Zato smo dobili njegovog saradnika Dragana Spasića:- Još smo u Kajzeriju. Robi je stalno na sastancima sa upravom kluba. Njegova odluka o otkazu je definitivna, ostalo je samo da definiše uslove prekida saradnje.Na pitanje Kurira da li Robi čita srpski štampu i šta misli o povratku u Zvezdu, Spasić kaže:- Čita Robi i naše i hrvatske novine. Zna veoma dobro šta se piše. Šta misli o povratku u Crvenu zvezdu ili Dinamo... Stvarno ne znam, to mora on da kaže (smeh).Uprava na potezuUprava Crvene zvezde, odnosno predsednik Dragan Džajić je na potezu. Od njih zavisi hoće li na kraju sezone raskinuti saradnju sa Slavišom Stojanovićem, a na Prosinečkom je da odluči hoće li se vratiti na Marakanu. Crveno-beli i dalje nisu regulisali dug prema Prosinečkom od 120.000 evra, što je, opet, mali deo u odnosu na 700.000 evra, za koliko mu je kratak Dinamo.

Novi trener me još ne zanimaPredsednik Crvene zvezde Dragan Džajić nije bio raspoložen da priča o eventualnom povratku Roberta Prosinečkog na Marakanu.- Kakvi kandidati za trenera? O imenima nemam nameru da licitiram. Jedino što me interesuje u ovom trenutku je da ove četiri utakmice koje su nam ostale do kraja polusezone privedemo na način koji bi zadovoljio sve u klubu i naše ambicije. Želimo da ostanemo u borbi za oba trofeja. To je jedino što me zanima - kazao je Džajić za Kurir.

Turci bi da ostaneRobert Prosinečki juče je nekoliko sati razgovarao sa čelnicima Kajzerija. Predsednik kluba Redžep Mamur i gensek Rifat Pehlivan, kao i navijači Kajzerija ne žele da Robi napusti klub i nastoje da ga nagovore da povuče svoju ostavku. Turski mediji pišu da je Prosinečki iz pristojnosti pristao da razmisli dva dana, ali čini se da je nepokolebljiv da napusti Kajzeri. Robiju smeta i to što je odvojen od supruge i svojih ćerki, pa je pored sportskog neuspeha i to naveo kao razlog svog odlaska.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track