MIHA: Kad bi fudbal bio boks, Ruse bismo dobili na poene!
Foto: Dado Djilas

Selektor Srbije posle meča u Dubaiju

MIHA: Kad bi fudbal bio boks, Ruse bismo dobili na poene!

Fudbal -
Srbija i Rusija igrale su bez pobednika, 1:1 u prijateljskom meču u Dubaiju

DUBAI - Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović izjavio da njegovi izabranici iz utakmice u utakmicu igraju sve bolje.Srbija i Rusija igrale su ranije danas u Dubaiju, bez pobednika, 1:1."Utakmica je više ličila na takmičarsku nego na prijateljsku. Bila je igra dobra protiv dobro organizovanog tima. Kad bi fudbal bio boks, verovatno bismo dobili na poene. I meč protiv Hrvatske u Beogradu nismo odigrali loše, ali iz utakmice u utakmicu ova selekcija igra sve bolje i veruje više u svoj kvalitet pa to deluje ozbiljnije", rekao je Mihajlović.

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović rekao je da je su on i saigrači odigrali dobru utakmicu u prijateljskom odmeravanju snaga sa selekcijom Rusije u Dubaiju.

"Imali smo određenih problema u organizaciji igre u prvom poluvremenu, ali smo u nastavku to ispravili i čak bili dominantniji od Rusije. Odigrali smo dobru utakmicu. Kada je zatražen tajm-aut u drugom poluvremenu meni nije trebalo osvešenje, veću krizu sam imao u prvom delu meča", izjavio je Ivanović za sajt nacionalnog saveza.Najbolje srpske fudbalere za četiri dana u Užicu očekuje revijalni meč protiv "selekcije novinara"."Predstoji nam jedna lepa utakmica. Za mene će to biti poseban osećaj, jer nikada u karijeri nisam igrao na stadionu u Užicu, verovali ili ne", kazao je Ivanović.Zoran Tošić je ocenio da je državni tim protiv Rusije pokazao kvalitet više u odnosu na prethodne utakmice."Nije nas preseklo vođstvo protivnika, znali smo da reagujemo i brzo smo se trgli. Rusi su me neprijatno iznenadili padom u drugom poluvremenu. Uspeli su u prvih pola sata utakmice da nametnu ritam jer nismo mogli kroz pas da iznesemo loptu. U nastavku ulaskom Fejse dobili smo dosta na svežini, on nas je pogurao napred i bila je to prava Srbija", rekao je Tošić.Dušan Tadić smatra da je u Dubaiju reprezentacija Srbije imala odličnu proveru protiv jakog rivala, ali i da su Rusi mogli "da vide gde su pred svetsko prvenstvo".

Selektor Rusije Fabio Kapelo kaže da je zadovoljan rezultatom."Reprezentacija Srbije zaslužila je ovaj rezultat, dobra je ekipa. Zadovoljan sam jer smo odigrali dobro ovu utakmicu. Ovo je bila dobra prilika za mene da proverim neke igrače a i za njih da se pokažu. Keržakov je povređen, zato nije bio u timu, nisam želeo da rizikujem. Mihajlović je moj prijatelj. Srbija je dobar tim, nije imala sreće u kvalifikacijama. Odigrali smo dobru utakmicu i imali šanse kao i Srbija", zaključio je Kapelo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track