BOMBA: Nemanja Vidić stiže u Juventus
Foto: Fonet Ap

Srbin posle osam i po godina odlazi sa Old Traforda

BOMBA: Nemanja Vidić stiže u Juventus

Fudbal -
Kapitenu Mančester junajteda klub iz Torina ponudio ugovor na četiri sezone, uz godišnju platu od fantastičnih 4,8 miliona evra

Od leta u crno-belom!Bivši kapiten reprezentacije Srbije Nemanja Vidić od jula 2014. najverovatnije će obući dres Juventusa pošto je uprava kluba iz Torina ponudila štoperu Mančester junajteda platu od 4,8 miliona evra po sezoni i ugovor na neverovatne četiri godine!Razlaz s MojesomSrpski 32-godišnji defanzivac provodi poslednju sezonu na Old Trafordu prema trenutnom ugovoru, a menadžer crvenih đavola Dejvid Mojes još ne razmišlja o produžetku saradnje s Vidićem. Takav razvoj situacije, kao i Škotovo forsiranje mlađih fudbalera u poslednjoj liniji, bio je alarm da uprava torinske stare dame štoperu Junajteda uputi ponudu koju je teško odbiti.Čelnici Juventusa čak razmišljaju i o opciji da već u zimskom prelaznom roku angažuju Nemanju uz minimalno obeštećenje „crvenim đavolima“. Vidić će početkom januara proslaviti osam godina od dolaska na Old Traford, a ugovor s Junajtedom imaće još samo šest meseci.Argentinac ga vrbujeU celu priču se uključio i bivši saigrač srpskog internacionalca Karlos Tevez, koji je prošlog leta stigao u Torino. Argentinac je oduševljen prelaskom u Juventus i savetuje Srbinu da mu se pridruži.- Igrao sam s njim i protiv njega i tvrdim da je Vidić jedan od najboljih defanzivaca na planeti. On je jak kao stena i ima odličan osećaj za prostor. Jednostavno, kompletan štoper, kojeg bi svaki klub poželeo. Igranje u Premijer ligi je iscrpljujuće za fudbalere u četvrtoj deceniji života i zato mu savetujem da prihvati ponudu Juventusa jer će u kalču s lakoćom igrati još tri, četiri sezone - izjavio je bivši igrač Junajteda i Sitija.

Tevez: Vidi savetujem da prihvati ponudu jer će u kalču s lakoćom igrati još tri, četiri sezone
Tevez: Vidi savetujem da prihvati ponudu jer će u kalču s lakoćom igrati još tri, četiri sezone

Italijani

NEMANJA PRELOMIO!Izvor blizak torinskom klubu tvrdi da će Vidić prihvatiti ponudu stare dame jer je svestan da Junajted ne može da mu ponudi ugovor duži od dve sezone. Takođe, Vidić bi u Torinu imao status komandanta poslednje linije i zajedno s kapitenom Bufonom i Pirlom bio savetnik treneru Konteu.- Mojes planira bar dva pojačanje u defanzivi, a Smoling i Evans su već stekli veliko iskustvo. Vidić je shvatio da Junajted nije preterano zainteresovan za produžetak saradnje, pa će prihvatiti ponudu iz Torina - kaže izvor crno-belih za Gazetu delo sport.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track