TO JE LJUBAV: Mali peva o svojoj Zvezdi na makedonskom jeziku

Navijačka pesma

TO JE LJUBAV: Mali peva o svojoj Zvezdi na makedonskom jeziku

Fudbal -
Šestogodišnji dečak iz Makedonije Marko Jovanovski pokazao koliko voli crveno-bele

Zvezda - to je tim što se voli srcem svim...Mali zvezdaš iz Makedonije Marko Jovanovski od ponedeljka je najpopularniji među navijačima Crvene zvezde.Festival JabolčinjaŠestogodišnji dečak iz Tetova otpevao je poznatu pesmu „Zvezda to je tim“ na dečjem festivalu Jabolčinja 2013 i pobrao velike aplauze i silne pohvale. Njegova pesma postala je veoma tražena na Jutjubu, ne samo u Makedoniji i Srbiji.Marko Jovanovski na binu je izašao u crveno-belom dresu i sa šalom omiljenog kluba i otpevao pesmu na makedonskom jeziku. Pratio ga je veliki hor, a po završetku pesme dobio je ovacije.- Marko još nije krenuo u školu, ima šest godina i mnogo voli Crvenu zvezdu. Na ideju da na festivalu nastupi sa zvezdaškom pesmom došli smo moj prijatelj Darko Obadić i ja. Darko je napisao reči za staru pesmu, a aranžman je uradio Nikola Dimovski - priča za Kurir otac malog Marka Ivica Jovanovski i dodaje:- Marko je uživao dok je pevao. Uživanje za ušiOn najviše na svetu voli Crvenu zvezdu i pesmu. Veselo je dete i pravi Delija. Pesma ide ovako: „Od samog svanuća mog detinjstva, umesto običnih pesmica detskih, pričao mi stari časovima dugo uzbudljive priče o šampionu svetskom...“Zanimljivo je da mali Marko još nije bio na Marakani.- Makar dva puta dođem na Marakanu. Marko je još mali i zato ga nisam vodio. Verujem da ćemo i to ostvariti, ako ne ove, onda sigurno sledeće godine, kad Crvena zvezda bude šampion - zaključio je stariji Jovanovski.

Zvezda u srcu...Ivica Jovanovski sa decom
Zvezda u srcu...Ivica Jovanovski sa decom

Omiljeni igrač: Volim NinkovićaMali Marko Jovanovski zna sve igrače sadašnje generacije Crvene zvezde, a najviše voli Miloša Ninkovića.- Najviše volim da pevam Zvezdine pesme. Jedva čekam da me tata povede u Beograd na Marakanu. Obećao mi je da će to biti za sledeći derbi. Voleo bih da upoznam Miloša Ninkovića, njega najviše volim - rekao je za Kurir šestogodišnji Marko Jovanovski.

Grad braće Đurovski: Tetovo živi za Zvezdu

Tetovo je rodni grad Boška i Milka Đurovskog, koji su kao deca došli u Crvenu zvezdu. Makedonci vole Zvezdu. - Mi u Tetovu dišemo i živimo za Crvenu zvezdu. U kladionici se pre gleda Zvezda nego Mančester junajted ili Liverpul. Nema dana da ne pričamo o Zvezdi i slavnim danima, o Bariju, Tokiju... Ovo je najteži period za klub, ali ćemo se sigurno izvući - tvrdi Ivica Jovanovski.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track