POKRADENI: Navijač CSKA štrajkuje glađu zbog sudije
Foto: Printskrin

Svirao po savesti?

POKRADENI: Navijač CSKA štrajkuje glađu zbog sudije

Fudbal -
Želim na ovaj način da skrenem pažnju celog društva. Za tog sudiju ne bi smelo da bude mesta u bugarskom fudbalu, rekao je Borisov

SOFIJA - Navijač CSKA Boris Borisov počeo je danas u Sofiji štrajk glađu zahtevajući da nacionalni fudbalski savez doživotno suspenduje sudiju Stanislava Todorova koji je, prema njegovom mišljenju, oštetio "armejce" u prvenstvenom meču sa ekipom Černomora.

CSKA je na toj utakmici, 3. novembra, izgubio sa 2:1, a fudbalski savez (BFU) suspendovao je sudiju na neodređeni period. Ta odluka, međutim, nije zadovoljila gnevnog Borisova.

"Želim na ovaj način da skrenem pažnju celog društva. Za tog sudiju ne bi smelo da bude mesta u bugarskom fudbalu", rekao je Borisov.

Todorov je zbog suđenja na pomenutom meču počeo da dobija i pretnje smrću, što je potvrdila i policija u gradu Šumenu u kojem živi.

"Nikada nisam video tako arogantnu osobu kao što je Todorov. On više ne sme da sudi", jasan je bio Borisov.

Todorov je na pomenutom meču svirao, kako se ispostavilo, nepostojeći penal za Černomore, kao i sporan slobodan udarac iz kojeg je domaćin stigao do gola.

Takođe, sudija je poništio pogodak CSKA zbog ofsajda, koji prema odgledanim snimcima, nije postojao. Todorov je kasnije isključio i trenera CSKA Stojča Mladenova zbog protesta.

"Savest mi je čista, sudio sam samo ono što sam video", izjavio je Todorov posle meča.

Ekipa CSKA trenutno zauzima četvrto mesto na tabeli u šampionatu Bugarske sa 29 bodova, 11 manje od vodećeg Ludogoreca.

http://www.youtube.com/watch?v=0sgLKMP91oM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track