SKANDALOZNO: Borac protiv rasizma izjednačio Đokovića i Šimunića
Foto: Reuters

Neprimerene izjave

SKANDALOZNO: Borac protiv rasizma izjednačio Đokovića i Šimunića

Fudbal -
Više puta video sam Novaka Đokovića kako se služi gestama koje su u kontekstu rata u bivšoj Jugoslaviji vrlo neprimerene i mogle bi se shvatiti kao provokacija, rekao je Pijar Povar

Predsednik organizacije koja se bori protiv rasizma u fudbalskoj Evropi (FARE - Footbal against Racism in Europe) Pijar Povar u izjavi za hrvatske medije rekao je da je više puta video Novaka Đokovića kako se služi neprimerenim gestikulacijama koje su u kontekstu rata u bivšoj Jugoslaviji mogle da se shvate kao provokacija!

Povar je odgovarajući na pitanje o postupku Josipa Šimunića koji je poveo skandiranje "Za dom spremni", odgovorio.

"Sada je red na Hrvatskom fudbalskom savezu da deluje. Svakako, može se prihvatiti i Šimunićevo izvinjenje. Ljudi se katkad upletu u stvari kojih nisu niti svesni. Svi mi imali smo situacije u kojoj smo prešli granicu, pogotovo u Evropi. Niz je primera i u ostalim zemljama Balkana. Više puta video sam Novaka Đokovića kako se služi gestovima koji su u kontekstu rata u bivšoj Jugoslaviji vrlo neprimereni i mogli bi se shvatiti kao provokacija. Ne zaboravimo da su balkanski konflikti još sveži i na utakmicama to svako malo izbija na površinu", rekao je Povar.

Pijar Povar, Foto: Reuters
Pijar Povar, Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track