FUDBALER AJAKSA PROMENIO PLOČU: Hoću da igram i za Bosnu, ne samo za Srbiju

Preletač

FUDBALER AJAKSA PROMENIO PLOČU: Hoću da igram i za Bosnu, ne samo za Srbiju

Fudbal -
Ako dobijem poziv igraću za Bosnu, kaže Boban Lazić

Mladi fudbaler holandskog Ajaksa Boban Lazić demantovao je da je rekao kako nikad ne bi zaigrao za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, već isključivo za Srbiju.Lazić ima 18 godina i rođen je u Holandiji, a roditelji su mu iz BiH, a nedavno je istakao za da za “zmajeve” ne bi igrao, rekavši da njegov narod nije tamo, nego u Srbiji. Po plasmanu čete selektora Safeta Sušića na Mundijal u Brazilu oćito je promenio ploču.

"To nije istina! Ja to nikada ne bih rekao. Moji roditelji su iz Bosne, imamo kuću u Laktašima i uvek kad dobijem nekoliko dana slobodno idem za Bosnu, volim tu da dođem. Piše isto da sam rekao da to nije moj narod? Ne znam otkud im to, pošto sam se rodio u Holandiji, a ovde imam dosta drugova druge vere i sa svima se družim i ne gledam ko kakvu veru ima. Svako ima svoju veru i to se mora poštovati. A na meni je samo da igram fudbal i ako Bosna hoće da ja igram za njih, ja ću igrati. Tu se ne gleda ko ima koju veru, igramo fudbal", rekao je Lazić.

"Dobio sam već poziv od Vlade Jagodića, ali su problem bili papiri. Morao sam da promenim sportsko državljanstvo sa holandskog na bosansko. Sad smo na kraju da to sve sredimo i onda čekam ponovo poziv i ako ga dobijem, igraću za Bosnu", rekao je Lazić. On je ocenio učinke eks-ju reprezentacija u kvalifikacijama za SP u Brazlu."Pratio sam sve, a i znao sam da će se Bosna plasirati za Brazil samo i Grčka je bila jaka, a tako sam mislio i za Srbiju, ali Hrvatska i Belgija su isto bile jaka konkurencija. Na kraju su svi videli da Belgija i Hrvatska zasluženo idu u Brazil. Crna Gora je u grupi imala Engleze, pa im je bilo malo teže", rekao je Boban Lazić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track