LALE CVETALE NA MARAKANI: Vojvodina deklasirala i izbacila Zvezdu iz Kupa

Nova blamaža na Marakani

LALE CVETALE NA MARAKANI: Vojvodina deklasirala i izbacila Zvezdu iz Kupa

Fudbal -
Novosađani slavili sa 3:1 i pridružili se Spartaku, OFK Beogradu i Jagodini u polufinalu najmasovnijeg takmičenja

Ni posle tri godina Crvena zvezda nije uspela da na svom stadionu nadigra Vojvodinu, koja se posle pobede od 3:1 plasirala u polufinale fudbalskog Kupa Srbije.

Novosađani su od početka do kraja interesantnog meča na Marakani bili bolji i opasniji tako da sasvim zasluženo slave prolaz u polufinale gde su se ranije plasirali OFK Beograd, Spartak i Jagodina.

Novosađani su poveli već u 10. minutu sjajnom varkiom, a potom i udarcem Andrije Kaluđerovića. Posle toga izabranici trenera Marka Nikolića imali su priliku da povećaju vođstvo protiv neubedljive Crvene zvezde.

U nastavku izabranici trenera Slaviše Stojanovića krenuli su agilnije, ali su ih potpuno sasekli golovima Alivodića i Škuletića, koji su ne samo rešili pitanje pobednika prvog od dva vezana meča dva crveno bela tima, već i potvrdili da Zvezda na ovom meču nema šta da traži.

Tračak nade navijačima na Marakani, doneo je gol Dragana Mrđe, posle kojeg se do kraja meča sa severne tribine našeg najvećeg stadiona čulo samo "Tri gola hoću, ja, neću jedan, neću dva..."

http://www.youtube.com/watch?v=g1VTxkHLtdw

Tekstualni prenos

90+3 Kraj meča

88. minut - Šansu je imao Krneta, ali lopta nije išla u gol

84. minut - Navijači sa severa pevaju "Tri gola hoću ja"

78. minut - Mrđa je pogodio stativu, ali je pre toga sviran prekršaj za Vojvodinu

73. minut - GOOOOOOOOOOOOOOL 1:3 - Milijaš je pao u šesnaestercu, penala nije bilo, ali je u nastavku akcije Mrđa smanjjio na 1:3

70. minut - GOOOOOOOOOOOOL 0:3 - Odličan napad Vojvodine Škuletić je pretvorio u vođstvo od 3:0 i overio plasman Vojvodine u polufinale Kupa

58. minut - GOOOOOOOOOOL 0:2 - Alivodić je iskoristio gužvu u šesnaestercu crvene zvezde, lopta mu se odbila na nogu, a on je snažnim udarcem smestio iza Bajkovića

46. minut - Zvezda nešto agilnija, ali bez šanse za sada

Drugo poluvreme

45. minut - Zvezda deluje bezopasno i čini se da je jedini način da se ugrozi Žakula prekid...

33. minut - Posle kornera koji je izveo Milijaš i gužve u šesnaestercu Novosađana Vulićević je sprečio pogodak

13. minut - Vojvodina pravi mnogo problema odbrani domaćih

10. minut - GOOOOOOOOOOOOOL 0:1 - Kaluđerović je primio loptu u šesnaestercu, sjajno prevario odbranu Zvezde, a potom preciznim udarcem matirao Bajković

8. minut - Vojvodina ima više od igre, ali nema ozbiljnih šansi

1. minut - Počela je utakmica

Prvo poluvreme

Crvena zvezda: Bajković, Petković, Krneta, Arauho, Mijailović, Gogić, Milijaš, Ninković, Kasalica, Milunović, Mrđa. Trener: Slaviša Stojanović. Vojvodina: Žakula, Nastić, Đurić, Vuković, Vulićević, Radoja, Vranješ, Poletanović, Alivodić, Kaluđerović, Škuletić. Trener: Marko Nikolić.

Tekstualni prenos

Ovo je prvi od dva meč crveno belih timova iz Beograda i Novog Sada. Isti rivali sadstaće se i u subotu, kada se na našem najvećem stadionu odigrati meč poslednjeg kola jesenjeg dela prvenstva.

Inače, 28. marta 2010. godine, u 21. kolu Superlige, Zvezda je pred 18.000 gledalaca, pobedila Vojvodinu trenera Milana Đuričića ubedljivo, 3:0, a golove su postigli Dejan Lekić u 14. i 33, odnosno rezervista Miloš Trifunović u 76. minutu.To je poslednji trijumf Zvezde nad "lalama" na Marakani.

Četvrtfinale Kupa Srbije

Spartak - Partizan 2:0

Sloboda - OFK Beograd 0:2

Jagodina - Donji Srem 4:1

Crvena zvezda - Vojvodina 1:3

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track