ODLUKA: Bosforski pakao očekuje Juventus
Foto: Fonet

Danas i sutra mečevi poslednjeg kola Lige šampiona

ODLUKA: Bosforski pakao očekuje Juventus

Fudbal -
Napadač Galatasaraja Didje Drogba ubeđen u pobedu svog tima nad Torinezima i u prolaz istanbulskog kluba u osminu finala

Uzavreli Istanbul.Za preostala tri mesta iz prve četiri grupe koja vode u osminu finala Lige šampiona danas će se boriti čak šest klubova, a najveća ludnica očekuje se večeras (20.45) u Istanbulu, gde Galatasaraj u direktnom duelu može da eliminiše dvostrukog šampiona Evrope i najtrofejniji italijanski klub Juventus!Obe ekipe dosad su ostvarile samo jednu pobedu na pet mečeva u grupi. Međutim, crno-beli, za razliku od Galatasaraja, imaju samo jedan poraz i tri remija, pa će im i u paklu Turk Telekom arene biti dovoljan nerešen rezultat za prolaz među 16 najboljih ekipa u Evropi.Ipak, crveno-žuti su samo jednom u istoriji poraženi na svom terenu u 10 duela s italijanskim klubovima, i to pre pola veka od Milana, pa stari dželat Torineza Didje Drogba ne sumnja u pobedu.- Dobro se sećam dvomeča Čelsija protiv Juventusa u osmini finala iz 2009. Dao sam gol u Torinu i izvukli smo 2:2, a onda sam bio strelac jedinog pogotka u Londonu. Umem da igram ovakve mečeve i nije mi strano da izbacujem italijanske klubove, pa zato ni sad ne sumnjam u trijumf - rekao je golgeter Galatasaraja.I trener Manćini je kao igrač, a kasnije i kao trener, više od 40 puta izlazio na crtu klubu za koji navija od detinjstva.- Dueli s Juventusom uvek su psihološki teški i taktički iscrpljujući. Dok sam vodio Lacio, uspeo sam da ih pobedim tri puta u jednoj sezoni. Jedino što tražim od igrača jeste da se opuste i ne misle na važnost meča. U Torinu smo vodili veći deo meča i izvukli 2:2. Ako odigramo pametno kao u tom meču, ne znam šta nas može sprečiti da trijumfujemo - kaže Italijan.

Oslabljeni PSŽZA SPAS SRPSKE BENFIKEU grupi D prolaz u narednu fazu već su izborili Bajern i Mančester siti, kao i njihov Junajted u grupi A. Ipak, sudbina drugoplasirane ekipe u toj grupi mnogo zavisi od Vidićevih „crvenih đavola“ jer bi novi poraz Junajteda odveo Šahtjor među 16 najboljih. Slično je i u grupi C, gde je PSŽ već prošao u osminu finala. Parižani idu na gostovanje Benfiki s kombinovanim timom, ali pobeda „orlova“ neće biti dovoljna za osminu finala ako Olimpijakos u Atini savlada već otpisani Anderleht.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track