Najnovije vesti

Mateja Kežman: Jokić mi nudio mito
Foto: Zorana Jeftić

Bivši čelnik Vojvodine raskrinkao igrača

Mateja Kežman: Jokić mi nudio mito

Fudbal
Protiv Jokića sam podneo tužbu za laž i klevetu, krivo mi je samo što nisam snimio naš razgovor, tvrdi Mateja Kežman

Idu na sud!Bivši potpredsednik Vojvodine Mateja Kežman otkrio je za Kurir da mu je bivši fudbaler „lala“ Đorđe Jokić u jednom trenutku ponudio mito. Kežman tvrdi da je već savio papir i tužio nekadašnjeg fudbalera OFK Beograda.Đorđe Jokić dan ranije za Kurir izjavio je da je Mateja Kežman pretio tvrdnjama „da može sve“ da mu uradi u Vojvodini, zbog čega je tužio klub.Priča budalaštine- To što je Jokić izjavio je budalaština! Već sam podneo tužbu protiv njega za laž i klevetu. Tog čoveka sam video samo jednom u životu, i to kad sam ga pozvao u moju kancelariju kako bismo zajedno pokušali da rešimo problem. On je imao ugovor po sezoni na 140.000 evra, a ja sam mu rekao da možemo da mu isplatimo samo tri do četiri plate - kazao je Kežman i nastavio:- A onda sam ostao zaprepašćen kad mi je ponudio mito. Rekao mi je ako mogu da mu izvučem sve pare, da ćemo ja i još neki ljudi iz kluba dobiti procenat 40 ili 50 odsto od tog novca, što je mene iznenadilo. Nisam mogao da verujem šta čovek priča, pa sam posle toga odlučio da ga izbacim iz kancelarije. Krivo mi je što sve to nisam snimio, pa da imam još jedan dokaz protiv njega.Nije bilo pretnjiMateja Kežman demantovao je da je pretio Jokiću da će zbog takvog ponašanja trenirati po tri puta dnevno.- Ma, to nema veze sa istinom. Za Vojvodinu je 140.000 evra velika suma po jednoj sezoni, pogotovo za fudbalera koji ne igra. Tražili smo rešenje, ali on je jednostavno terao po svome. U našem jedinom razgovoru rekao sam Jokiću da za te pare treba da trenira mnogo više nego što je on radio. Znam da je Vojvodinu tužio zbog te situacije, ali je izgubio spor. Stvarno mi nije jasno zašto se Jokić oglasio tek posle toliko meseci. U svakom slučaju, zbog njegovih izjava koje su notorna laž, odlučio sam da ga tužim, pa da vidimo ko je bio u pravu, a ko nije - zaključio je Kežman.

Nikolić tvrdioPRAVIO JE LOŠU ATMOSFERUMateja Kežman istakao je da ni trener Marko Nikolić nije bio zadovoljan ponašanjem Đorđa Jokića.- Marko jednostavno na njega nije hteo da računa. Rekao mi je da mu ne treba i da može da napusti klub. Nikolić mi je nekoliko puta kazao da Jokić pravi lošu atmosferu u timu i da ne želi da sarađuje s njim. Nisam hteo da se mešam u taj deo posla, jer trener najbolje zna šta je dobro za ekipu - poručio je Kežman.

Nije ga videoRABRENOVIĆ: NEMAM POJMAGeneralni sekretar Vojvodine Radisav Rabrenović, koga je Đorđe Jokić takođe isprozivao, kaže da mu nije jasno šta fudbaler hoće.- Na fudbalskim organima je da odluče šta će biti. Jokića nisam video, niti komuniciram s njim od maja, kad je završeno prvenstvo. Nemam pojma o čemu je reč. Što se tiče Kežmana, u to ne ulazim, jer ne znam u kakvim su odnosima njih dvojica - objasnio je Rabrenović.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...