RAMBO: Da zamenim Karadžića? Ne, hvala!
Foto: Dragana Udovicic

Osinje gnezdo

RAMBO: Da zamenim Karadžića? Ne, hvala!

Fudbal -
Bivši as Crvene zvezde ne vidi sebe u FSS, već čeka ponudu brazilskog kluba da počne karijeru sportskog direktora

Niko neće...Dok javnost čeka ime pravog naslednika Tomislava Karadžića, na internet forumima navijači predlažu svoje favorite za predsedničku funkciju Fudbalskog saveza Srbije. Narod bi uglavnom voleo da to bude fudbalska ličnost, bivši igrač ili trener, a pojedinci kao kandidata ističu Dejana Ramba Petkovića, koji je po završetku karijere u Brazilu, u Španiji završio školu za menadžment u sportu.Prija li vam mišljenje navijača?- Hvala svima koji bi meni poverili rukovođenje Savezom - kaže Petković.Da li biste prihvatili posao?- Fudbal me je naučio da ne dajem definitivne odgovore jer nikad ne znaš šta će ti se u određenom trenutku učiniti primamljivim, ali živim u Brazilu i trenutno želim tu da radim kao sportski direktor jednog kluba.Zašto vam sad ponuda iz Srbije ne bi promenila plan?- Zato što u srpskom fudbalu vlada besparica, tržište je skučeno, a očekivanja su ogromna. Ne postoji vreme i strpljenje za planski rad, a čini mi se da se i mnogo greši u procesu školovanja igrača. Takođe, mislim da se i funkcija sportskog direktora ne vrednuje koliko bi trebalo.Da li bi ulazak privatnog kapitala, osim materijalnog stanja, promenio i način rada u srpskom fudbalu?- Ne! Kapital privatnika nije neophodan da bi se poslovalo ozbiljno i odgovorno. Potrebni su pravi ljudi na pravom mestu. To je moje mišljenje, koje ne mora da bude tačno jer ne živim u Srbiji i ne poznajem dovoljno sve probleme.

Svi ga se plaše... Tomislav Karadžić
Svi ga se plaše... Tomislav Karadžić

Nije sve tako crnoREPREZENTACIJA JE PROBLEMKoji je najveći problem u FSS?- Najveći problem FSS jeste taj što reprezentacija nema rezultat koji navijači žele. Ranije se mnogo pričalo o nameštanju rezultata u našim ligama, ali to nikad nije dokazano. Rekao bih da je sve što se konkretno tiče funkcionisanja Saveza na zadovoljavajućem nivou. Uloženo je u infrastrukturu, a tim Ljubinka Drulovića postao je omladinski prvak Evrope. Postoje, dakle, i dobre stvari - kaže Petković.

Znanje važnoBIOGRAFIJA NEBITNAŠta mislite o tome što je trenutno malo bivših igrača u FSS?- Ne bih se složio da ih je malo. Ima ih dovoljno, u krajnjoj liniji, to i nije toliko važno. Bio je predsednik Saveza Dragan Stojković Piksi, pa i Zvezdan Terzić je bio fudbaler. Treba gledati ko zna posao, a ne da li je bio igrač ili nije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track