POLICIJA UPALA U KUĆU: Gatuzo pod istragom za nameštanje mečeva
Foto: Reuters

Sumnjive utakmice Milana, Juventusa i Intera

POLICIJA UPALA U KUĆU: Gatuzo pod istragom za nameštanje mečeva

Fudbal -
Gatuzo i Broki se, prema pisanju agencije ANSA, terete za zločinačko udruživanje i sportske prevare

KREMONA - Protiv bivseg fudbalera Milana i reprezentacije Italije Đenara Gatuza pokrenuta je danas istraga zbog nameštanja utakmica u Seriji A.

Tužilac iz Kremone Roberto di Martino potvrdio je za Asošijeted pres da se Gatuzo i nekadašnji igrač Lacija Kristijan Broki sumnjiče da su učestvovali u nameštanju mečeva u Seriji A na kraju sezone 2010/11.

Gatuzo i Broki se, prema pisanju agencije ANSA, terete za zločinačko udruživanje i sportske prevare. Italijanski mediji su naveli i da je policija pretresla kuće ta dva bivša fudbalera.

Po pisanju lista Korijere delo Sport, pod lupom su tri meča Milana iz 2011. godine, odnosno dueli tog kluba sa Lacijom, Kjevom i Barijem. Kako navodi taj italijanski list, nije samo Milan pod istragom, jer je pod mikroskopom i meč Juventus-Lacio, igran 11. aprila 2012, kao i utakmica između Palerma i Intera odigrana 28. aprila 2013. godine.

Gatuzo, koji je sa Italijom osvojio Svetsko prvenstvo 2006, u septembru je dobio otkaz kao trener Palerma, dok je Broki trenutno trener u omladinskoj školi Milana. Tužilac Di Martino je kazao i da su u policijskoj akciji uhapšene četiri osobe koje su bile posrednici između kladioničara i igrača. Više od 50 ljudi uhapšeno je u Italiji od sredine 2011. godine i pod istragom su tužilaštava u Kremoni, Bariju i Napulju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track