PRVO POJAČANJE PARTIZANA: Nikola Drinčić se vratio u Humsku
Foto: Partizan

Prinova u crno-belom jatu

PRVO POJAČANJE PARTIZANA: Nikola Drinčić se vratio u Humsku

Fudbal -
Drinčić se na taj način vratio u Humsku, s obzirom da je ponikao u Partizanovoj školi, ali je odigrao svega četiri meča za prvi tim

BEOGRAD - Reprezentativac Crne Gore Nikola Drinčić (29) je prvo pojačanje Partizana za prolećni deo sezone. Drinčić je potpisao ugovor na tri godine.

Ovaj vezni igrač je bio bez angažmana od septembra meseca, kada je raskinuo saradnju sa Krasnodarom iz Rusije, a od tada je zvanične utakmice igrao samo za reprezentaciju Crne Gore u kvalifikacijama za Mundijal.

Drinčić se na taj način vratio u Humsku, s obzirom da je ponikao u Partizanovoj školi, ali je odigrao svega četiri meča za prvi tim (2004-2006). Bio je na pozajmicama u Spartaku i Banatu iz Banatskog Dvora, a tokom inostrane karijere nosio je dres Gazijentepa (Turska), Amkara i Spartaka (Rusija)."Vrlo brzo smo se dogovorili da se vratim. Srećan sam što sam tu, tek mi predstoji rad i treba da dokažem da zaslužujem da nosim dres Partizana. Vratio bih se da bih nešto osvojio, jer do sada nisam osvojio ni jednu titulu u karijeri i to je bilo presudno za moj izbor", rekao je Drinčić i dodao:"Imao sam dužu pauzu (zbog povrede) i trebaće mi vremena da se spremim, ali mislim da znam šta se očekuje i spreman sam za to", rekao je Drinčić.Sportski direktor Partizana Albert Nađ kazao je da je dolazak Drinčića prvo u nizu pojačanja crno-belih. "Veliko je zadovoljstvo što se Nikola vratio u svoju kuću. Pokušavali smo i septembru da realizujemo ovaj transfer, ali su se neke formalnosti isprečile. On je veliko pojačanje u odbrani titule i to što je sa njim potpisan trogodišnji ugovor, dokazuje da se ekipa sprema za velika takmičenja", rekao je Nađ. On je rekao da će Erik Đemba-Đemba verovatno napustiti Partizan. "Razgovarali smo i sa njim i sa njegovim menadžerom. Blizu smo sporazumnog raskida ugovora i on nije jedini koji će napustiti Partizan, kao što ni ovo nije ni prvo, ni poslednje pojačanje. Svesni smo pozicija koje trebamo da ojačamo i na kojima treba da pojačamo konkurenciju", kazao je Nađ.

Ovo je prvo pojačanje po dolasku trenera Marka Nikolića, a očekuje se da crno-beli u narednom periodu dovedu još nekoliko pojačanja. Spekuliše se da su u pitanju Miroslav Vuličević, Branislav Trajković, Petar Škuletić i Nikola Leković, svi doskorašnji fudbaleri Vojvodine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track