DŽEKO O PODRŠCI CELOG BALKANA: Pojavila se generacija koja ne razmišlja o prošlosti
Foto: AP

Prepoznali želju

DŽEKO O PODRŠCI CELOG BALKANA: Pojavila se generacija koja ne razmišlja o prošlosti

Fudbal -
Drago mi je da imamo navijače svuda po Balkanu, jer su očigledno mnogi prepoznali našu želju i naš motiv, rekao je predvodnik ekipe Safeta Sušića

Reprezentativac Bosne i Hercegovine i prvotimac Mančester sitija Edin Džeko izjavio je da mu je drago što će njegovu selekciju na Mundijalu u Brazilu bodriti ljudi iz regiona.

Bosanski "dijamant" veruje da njegov tim, u konkurenciji Argentine, Nigerije i Irana, može do nokaut faze.

"Drago mi je da imamo navijače svuda po Balkanu, jer su očigledno mnogi prepoznali našu želju i naš motiv. Pojavila se generacija igrača i navijača koja ne razmišlja o prošlosti, već samo o fudbalu, a mi smo svojim igrama stekli simpatije svih u regionu. Međusobno se poštujemo i podržavamo i verujemo da će i u budućnosti biti tako", rekao je Džeko za crnogorske medije.

Prva zvezda tima Safeta Sušića kaže da je plasman na svetsku smotru u Brazil njegov najveći uspeh.

"Najsrećniji trenutak u životu je svakako plasman sa BiH na Svetsko prvenstvo, malo šta sa tim može da se poredi. Kao što sam i rekao kada su izvučene grupe, mogli smo da prođemo gore, ali i puno bolje. Argentina je favorit grupe i celog prvenstva, a mi ćemo našu šansu tražiti protiv Nigerije i Irana. To, naravno, ne znači da ćemo se predati u prvom meču sa Argentinom, gde ćemo pokušati da napravimo iznenađenje. Moramo dati sve od sebe ako želimo da napravimo veliki rezultat i prođemo u nokaut fazu, iako smo svesni da imamo premalo iskustva, zapravo ga uopšte nemamo na velikim takmičenjima", zaključio je Edin Džeko, saigrač Aleksandra Kolarova i Matije Nastasića u Mančester sitiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track