MILOŠ NINKOVIĆ: Imaće Zvezda pravi drim-tim
Foto: Zorana Jevtić

Intervju, fudbaler Crvene zvezde prvi put javno za Kurir otkrio ambiciozni dil zvezdaša

MILOŠ NINKOVIĆ: Imaće Zvezda pravi drim-tim

Fudbal -
Reprezentativci Vidić, Ivanović, Kolarov, Žigić, Luković, Milijaš i ja imamo dogovor da karijeru završimo zajedno u crveno-belom dresu, ali ne znam hoće li se to ostvariti

Ostvarivo ili ne...Činom da u najboljim godinama i kao slobodan igrač dođe u Crvenu zvezdu Miloš Ninković pobrao je simpatije celokupne srpske sportske, posebno zvezdaške javnosti. On za Kurir prvi put javno priča o dogovoru reprezentativaca koji vole Crvenu zvezdu - Nemanje Vidića, Branislava Ivanovića, Aleksandra Kolarova i Nikole Žigića da karijeru završe na Marakani. Ideju su podržali Dejan Stanković i Marko Pantelić, ali nisu poslednju sezonu okončali u Zvezdi. Nenad Milijaš je u klubu, Aleksandar Luković i Milan Biševac su pred povratkom.Može li da se desi da velika srpska fudbalska imena poput Vidića, Ivanovića i Kolarova zajedno odigraju makar jednu sezonu za Crvenu zvezdu?- Postojala je ideja. Da odigramo jednu sezonu. Imali smo jedan neformalan dogovor pre nekoliko godina. Opet, to je do samog čoveka. Šta on želi i hoće? Svi mi imamo porodice. Videćemo.Ima li šanse da se realizuje taj plan?- Ima! Što da ne? Za koju godinu. Nije to neostvarivo. Sa tim imenima stranci Zvezdi ne bi bili potrebni. Ako ne bismo igrali Ligu šampiona, to bi bio neuspeh. Ali...Postoji li neki problem?- Nemanja voli Zvezdu. I ostali. Mnogi bi se vratili u Crvenu zvezdu, ali ne i u srpski fudbal. Sve sam vam rekao. Za pola godine video sam svašta.Žališ li onda što si došao u Zvezdu?- Nijednog trenutka nisam požalio! Čujem da pričaju - Nine je lud, svaka mu čast... Ostvario sam dečački san. Da letos nisam došao, sigurno ne bih to uradio sa 34 godine. Sad to znam. Ali bio bih iznutra prazan.Šta će biti na leto?- Videćemo. Ovako, i bez redovnih primanja, ja sam srećan jer sam u Zvezdi. Ali ako uzmemo titulu, nešto će morati da se promeni. Nabolje, naravno.Da li si zadirkivao prijatelja Gorana Gavrančića kad je otišao u Partizan?- Ha, ha, ha... Bio je zvezdaš, ali ne ovako okoreli kao ja. Zato je i otišao tamo. To je njegova lična odluka. I on i ja znamo za koga je navijao dok smo igrali u Kijevu- zaključio je uz osmeh Miloš Ninković.

Pre deset godinaKIJEV OD MILION DOLARAZašto pre deset godina nisi došao u Crvenu zvezdu?- Hteo me je Dragan Džajić! Ali nije bio u najboljim odnosima sa gazdom Čukaričkog Sašom Mihajlovićem. Došla je ponuda Dinama od milion dolara, za klinca koji ima 19 godina. Da sam tada otišao u Crvenu zvezdu, ubeđen sam da bih imao bolju karijeru. Međutim, vreme ne mogu da vratim.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track