BORA MILUTINOVIĆ: Piksi mi nudio da budem selektor, a onda izabrao drugog

Otvoreno

BORA MILUTINOVIĆ: Piksi mi nudio da budem selektor, a onda izabrao drugog

Fudbal -
Proslavljeni stručnjak kaže da žali što nije sastavljao reprezentaciju otadžbine

Proslavljeni fudbalski stručnjak Velibor Bora Milutinović, koji se upisao u sportske anale činjenicom da je sa pet različitih reprezentacija igrao na Prvenstvima sveta, kaže da danas žali što iako je imao ponudu nije postao selektor reprezentacije svoje otadžbine."Postoji mali žal, ali jednostavno nije nam se dalo. Pričao sam svojevremeno sa Draganom Stojkovićem i Brankom Bulatovićem o tome, tačnije imao sam ponudu. Međutim, oni su se odlučili za drugog kandidata... Oni su u tom trenutku bili šefovi, a ja sam navikao da slušam nadređene. Ako je nama Milutinovićima za utehu, moj brat Miloš je bio selektor. Nismo se plasirali na Mundijal u Meksiku 1986. i iskreno žalim što Miloš nije ispunio tu misiju. Lepo je što me ljudi u Srbiji nisu zaboravili, pa sam jako ponosan na nedavnu nagradu Sportskog Saveza Srbije", kaže Milutinović.Posle odlaska selektora Radomira Antića, srpska reprezentacija je doživela slom. Nismo se plasirali na drugo uzastopno veliko takmičenje, a Milutinović o selektoru Siniši Mihajloviću zbori:

"Velika je šteta što su rezultati došli kasno, baš kasno... Malo mi je neprijatno da pričam sa ove udaljenosti o igrama reprezentacije, biće onih koji će reći: šta onaj Bora hoće? Ne bi bilo korektno, ali ono što nije dobro je što se i dalje ne zna ko će biti selektor i šta će dešavati u organima Saveza. Nama je u ovom trenutku potreban trener sa jasnom vizijom. Imamo grupu odličnih igrača koji mogu da igraju protiv svakog. Samo ih treba opustiti. Sećam se kad sam bio selektor Iraka na Kupu konfederacija. Sve je uhvatila panika, a ja sam bio hladan. Uopšte nisam opterećivao igrače snagom Španije".

Milutinović je govorio i o najboljim srpskim fudbalerima."Uh, pa onaj bek iz Čelsija (Branislav Ivanović, prim.aut) je sjajan. Šta je sve napravio prošle godine. Tu je i Kolarov iz Sitija, pa onaj mali iz Rome", rekao je Milutinović koji nije mogao da se seti prezimena Adema Ljajića.

"Onaj što nije igrao zbog himne u reprezentaciji. Sinišina pravila su bila takva, i ja tu ništa ne bih dodao. Čujem da tog malog Ljajića već porede sa Piksijem. To nije dobro, jer verna kopija ne postoji. Bolje je sa tog dečka skinuti breme Piksijevog naslednika".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track