TRAJKOVIĆ U PARTIZANU: Zvala me i Zvezda, ali sam izabrao najbolji klub u Srbiji

Želi titulu i Ligu šampiona

TRAJKOVIĆ U PARTIZANU: Zvala me i Zvezda, ali sam izabrao najbolji klub u Srbiji

Fudbal -
Bilo je poziva i iz Zvezde, ali sam odlučio da dođem u Partizan jer je reč o najboljem klubu u državi, a presudila je i želja za ponovnom saradnjom s trenerom Markom Nikolićem, rekao je novi igrač crno-belih

BEOGRAD - Novi fudbaler Partizana Branislav Trajković izjavio je danas da je izabrao crno-bele jer želi da s njima osvoji titulu u Srbiji i plasira se u evropsku Ligu šmpiona.

"Čast je što sam posle toliko godina u srpskom fudbalu u Partizanu. Želja mi je da zajedno sa crno-belima uzmem titulu i izborim plasman u grupni fazu Lige šampiona, kao i da se stavim na raspolaganje budućem selektoru reprezentacije", rekao je Trajković novinarima na stadionu Partizana.

Trajković je u Humsku došao iz Vojvodine, a sa šampionom Srbije je potpisao ugovor na tri i po godine. On je kazao da je osim Partizana imao ponudu i Crvene zvezde.

"Bilo je poziva i iz Zvezde, ali sam odlučio da dođem u Partizan jer je reč o najboljem klubu u državi, a presudila je i želja za ponovnom saradnjom s trenerom Markom Nikolićem koga cenim kao čoveka i kao stručnjaka", rekao je Trajković koji će u novom klubu nositi dres sa brojem 15.

Trajković, kome je u Vojvodini trener bio upravo Nikolić, naveo je i da je imao ponuda i iz inostranstva.

"Tačno je da je bilo ponuda, najbliža je bila Antalija, ali sam procenio da ću u Partizanu još više napredovati. Inostranstvo mi neće pobeći, želim da odavde jednog dana odem u veliki evropski klub", rekao je Trajković.

Trajković je još 2009. godine, tada kao igrač Hajduka, bio blizu prelaska u Partizan, ali je na kraju ipak prešao u Vojvodinu.

"Moja želja je bila da još tada dođem u Humsku, ali su presudili neki ljudi na višem nivou koje ne bih sada pominjao", kazao je on.

Sportski direktor Partizana Albert Nađ rekao je da su crno-beli dovođenjem Trajkovića doveli fudbalera koji im je bio neophodan.

"Ovo je veliko pojačanje, pregovori su bili naporni, ali su završeni na obostrano zadovoljstvo dolaskom igrača koji nam je nedostajao na poziciji štopera i koji će ojačati konkurenciju u timu. Nadam se da će nastaviti sa dobrim igrama kao u Vojvodini gde je dogurao do reprezentacije i da će mu igranje u Partizanu pomoći da postane standardan član državnog tima", rekao je Nađ.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track