ZBOG MAHINACIJA OKO TRANSFERA NEJMARA: Barselona bez Lige šampiona?
Foto: AP

Bomba

ZBOG MAHINACIJA OKO TRANSFERA NEJMARA: Barselona bez Lige šampiona?

Fudbal -
Španski sud saopštio je da će razmotriti tužbu protiv predsednika Katalonaca Sandra Rosela, a vezano za visinu transfera brazilskog fudbalera iz Santosa

Španski sud saopštio je da će razmotriti tužbu protiv predsednika Barselone Sandra Rosela, a vezano za visinu transfera brazilskog fudbalera Nejmara. Posle preliminarnog ispitivanja ugovora, sudija Pablo Ruz je kazao da postoji dovoljno elemenata da pokrene tužbu koju je podneo član kluba Đordi Kases. Rosel je u ponedeljak kazao da su ukupni troškovi transfera Nejmara iz Santosa u Barselonu iznosili 57 miliona evra, ali je Kases naveo da su troškovi bili mnogo veći."El Mundo Deportivo" je sve lepo i taksativno nabrojao: 17,1 milion evra Barselona je platila Santosu još ranije za pravo prvenstva u pregovorima oko Nejmarovog transfera, kako bi izbacila Real Madrid iz igre. Oko 40 miliona evra plaćeno je kompaniji "Nejmar i Nejmar", o čemu je već bilo reči. Zatim, 7,9 miliona evra platila je Barselona Santosu kao akontaciju za narednu trojicu vanserijskih igrača koje ovaj klub bude imao u narednom periodu (nešto slično kao prvenstvo kupovine). Dalje, 4,5 miliona evra koštalo je Barselonu organizovanje prijateljske utakmice sa Santosom prošlog leta, a okruglo deset miliona evra koštao je "bonus" za sklopljen posao.

Na kraju, 11,1 milion evra uplaćen je "Nejmar kampu", uz obavezu da se ovom brazilskom projektu uplati još 105,1 milion evra u narednih pet godina!?Ovim parčanjem Barsa i Santos su zapravo umanjili vrednost kompletnog transfera, umanjili i obaveze prema državi, procente koji se odvajaju za UEFA i FIFA "fer plej"...Zbog toga neće Rosel samo odgovarati pred španskim sudom zbog nečega što bi mogao da bude privredni kriminal, već će i Barselona odgovarati pred odgovarajućim komisijama UEFA i FIFA.Liga šampiona bez Barselone? I to je jedna od opcija... A, o dugoročnim posledicama ovakvog scenarija suvišno je pričati: odlasci sponzora i redukovanje prihoda, revolt najvećih zvezda u timu . Kases je rekao da je tužba "protiv Rosela, a ne protiv Barselone".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track