PARALELA: Rosel otišao zbog Nejmara, Đurić neće čak ni zbog zatvora

Čelnici Barselone i Partizana o imidžu

PARALELA: Rosel otišao zbog Nejmara, Đurić neće čak ni zbog zatvora

Fudbal -
Zbog zbrke u vezi s transferom Brazilca, prvi čovek Barse odlučio da ode, a predsedniku crno-belih ni hapšenje ne smeta u poslu

Evropski i srpski standardi!Predsednik takvog fudbalskog giganta kakav je Barselona Sandro Rosel odlučio je da podnese ostavku zbog, i dalje, nedokazanog skandala s transferom Brazilca Nejmara, dok prvi čovek Partizana Dragan Đurić ni posle hapšenja ne razmišlja da napusti Humsku.Sportski razloziŠpanac je svoju odluku obrazložio time što ne želi na bilo koji način da šteti imidžu kluba, a u Srbiji taj vid ljubavi prema klubu na čijem ste čelu još nije dosegnut jer se ovde ona pokazuje isključivo kroz predsedničku fotelju.Čelni ljudi oba kluba pozivaju se na prezumpciju nevinosti i tvrde da su sve radili po zakonu - Rosel u sportu, a Đurić u privatnom biznisu. Ipak, predsednik Barselone je shvatio da bi njegov dalji ostanak na Nou kampu doveo do lošeg publiciteta katalonskog tima, pa je odlučio da se povuče uz jasno objašnjenje.Skandal nije dokazan- Ne bih voleo da bilo kakav nepravedni napad negativno utiče na imidž kluba i zato sam ovo uradio. Moja porodica i ja već izvesno vreme trpimo pretnje i napade na mene, zbog čega sam se zapitao da li biti predsednik znači i ugrožavanje moje porodice. Od početka sam govorio da je transfer Nejmara ispravan i da je realizacija tog posla izazvala očaj i zavist naših rivala - kaže Rosel.Za to vreme Dragan Đurić je doživeo da mu ceo stadion u Humskoj skandira da želi njegovu ostavku, bilo je mnogo kontroverzi u vezi s transferima Lazara Markovića i Aleksandra Mitrovića, a na kraju je i uhapšen zbog privatizacije Veterinarskog zavoda.Ostaje do krajaIpak, što se njega tiče, to nije dovoljno da se povuče i sačuva imidž kluba, već će sačekati kraj mandata, koji po Statutu može da potraje do kraja ove godine.

Lazar Marković
Lazar Marković

Aleksandar Mitrović
Aleksandar Mitrović

Oterao gazdu... Nejmar
Oterao gazdu... Nejmar

SastančenjeČEKA SE SEKRETARIJATDragan Đurić iz pritvora je izašao u četvrtak ujutru, a istog dana održan je i radni ručak članova sekretarijata kluba, ali njega nije bilo na ovom okupljanju. On se samo čuo sa najbližim saradnicima iz kluba, a prema nekim najavama, ovog vikenda trebalo bi da se održi novi sastanak, na kojem će biti reči o trenutnom stanju u Humskoj. Uz to, trebalo bi da bude zakazana redovna skupština kluba, na kojoj će se pričati i o novom predsedniku, budući da Đuriću ove godine ističe mandat.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track