VIŠA OD TRIGLAVA: Zvezda za 15 minuta torpedovala Slovence
Foto: Crvenazvezdafk.com

Pripremni mečevi

VIŠA OD TRIGLAVA: Zvezda za 15 minuta torpedovala Slovence

Fudbal -
Zvezdin trio Mrđa - Pečnik - Dauda postigao po gol i doneo trijumf crveno-belima

Fudbaleri Crvene zvezde zabeležili su i drugu pobedu na pripremama u Sloveniji. Crveno-beli su savladali poslednjeplasirani tim slovenačkog prvenstva Triglav rezultatom 3:1 (3:0).

Prethodni meč tim Slaviše Stojanovića rešio je u svoju korist sa 7:0 protiv niželigaša Ankarana.

Zvezda je sve golove postigla u periodu između 25. i 40. minuta.

Prvi pogodak postigao je Mrđa na asistenciju Abiole Daude. Prethodno je Pečnik oduzeo loptu rivalu, dodao do Daude, a ovaj asistirao strelcu.

Igrao se 38. minut kada je Dauda ispratio akciju Ninkovića i Milijaša i potom iskoristio pas kapitena.

Samo dva minuta kasnije gol je postigao Pečnik. Asistent je bio Mrđa. Slovenac je dobio povratnu loptu na desetak metara od gola i potom snažnim udarcem matirao zemljake.

Početkom drugog poluvremena uzbuđenja su se preselila ispred gola Bajkovića. Prvo je golman Zvezde u 49. minutu odbanio penal, a samo koji minut kasnije morao je da vadi loptu iz mreže. Igrači Triglava su oduzeli loptu i potom lagano postigli pogodak.

Crvena zvezda: Bajković (od 64’ Rajković), Petković, Lazić, Krneta, Mijailović (od 57’ Nenadić), Kovačević (od 60’ Gogić), Milijaš (od 75’ Jokić), Pečnik (od 75’ Savićević), Ninković (od 70’ Milunović), Mrđa (od 75’ Mihajlović) i Dauda (od 57’ Kasalica).

Stojanović zadovoljanTrener Crvene zvezde Slaviša Stojanović bio je zadovoljan posle pobede nad Triglavom.

"Dobra utakmica i dobra pobeda, posebno u ovoj fazi priprema. Najviše sam zadovoljan izdanjem u prvom poluvremenu, jer smo imali dosta kombinatorike, želje i trčanja. U drugom poluvremenu je ta komaktnost ekipe malo poremećena brojnim izmenama, pa smo i više grešili. Naša greška, slična onima koje smo imali u prvenstvu dovela je do gola Triglava. To ne sme da se ponavlja", izričit je Stojanović.Trener Crvene zvezde zadovoljan je i kako je njegova ekipa odradila prvih osam dana priprema u Sloveniji."Urađeno je sve kako smo i planirali. Nemamo povređenih igrača, a to je najvažnije. Plan i program se za sada ispunjava, predstoji nam nekoliko dana u Beogradu, a onda i povratak u Sloveniju gde ćemo raditi više na taktici i konačnom uigravanju tima", istakao je Stojanović.Zadržavanje okosnice tima, Stojanović vidi kao veliki plus."Izuzetno je dobro što smo svi tu i što prolazimo zajedno ove zimske pripreme. To će nam na proleće doneti kvalitet više", rekao je Stojanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track