Branko Rašović: Jojić je stvoren za nemačke milionere
Foto: Saša Pavlić

Partizan prodao najboljeg fudbalera

Branko Rašović: Jojić je stvoren za nemačke milionere

Fudbal -
Bivši as Partizana i Dortmunda Branko Rašović veruje da se Miloš Jojić opredelio za najbolji klub, u kom će i dalje napredovati

Idealan spoj.Odlazak Miloša Zeke Jojića u Borusiju Dortmund nastavak je dobre prakse „milionera“ da pojačanja traže u Humskoj. Sve je počelo još 1969. godine, kad su na Vestfalen odveli tada iskusnog štopera Branka Rašovića, koji će ostati zabeležen u analima nemačkog kluba kao prvi strani fudbaler. Poznajući svoj nekadašnji klub, a najviše Jojićev talenat, otac doskorašnjeg trenera Partizana Vuka Rašovića veruje da je napravljen odličan spoj.Šta mislite o Jojićevom transferu u Borusiju?- Borusija je izuzetno ozbiljan klub, posebno su temeljni prilikom donošenja odluke o pojačanjima. Ne dovode nikog napamet, već one koji to zaslužuju talentom i ponašanjem. Za Miloša je Borusija čista premija, prava sredina u kojoj može da napreduje i gde će do izražaja doći njegov igrački potencijal - kaže Rašović.Da li je prerano došao u jak klub?- Ne mislim da je rano. Njegov kvalitet je prepoznao i selektor reprezentacije, on odlazi iz Partizana sa znatnim igračkim iskustvom.Zaboravljate Antonija Rukavinu, koji se nije dokazao u Borusiji?- Ta dva primera nisu slična jer je Jojić imao kontinuitet igara u Teleoptiku, pa je igrao u Partizanu i bio uvek u svim reprezentativnim selekcijama. Što je najvažnije, kod Jirgena Klopa imaće priliku. Ne dovode ga da bi sedeo na klupi, što ne znači da će poverenje trajati zauvek.

Preteča... Branko Rašović
Preteča... Branko Rašović

Nema slučajnostiNA TERENU SE VIDI KO SINa šta u Borusiji iz Dortmunda sve obraćaju pažnju kod igrača kojeg žele da dovedu?- Znajte, svaki igrač iskazuje svoju ličnost na terenu. Tu se pokaže da li je igrač ozbiljan, odgovoran ili folirant i šmizla. Kod Jojića su uočili pozitivne karakteristike i nisu pogrešili. Često sam s Vukom pričao o njemu, jer ga je on vodio u Teleoptiku, a kasnije ga pustio i u prvi tim Partizana. Zato sam prilično uveren da će, sa svojim karakterom, uspeti i u Dortmundu - rekao je Rašović.

Bugari jakiPORAZ OD LITEKSAFudbaleri Partizana izgubili su sa 3:2 (1:0) od bugarskog Liteksa u poslednjem meču prve faze priprema u Antaliji. Strelci za crno-bele bili su Predrag Luka u 54. minutu (1:1) i Saša Marković u 77. minutu (3:2). Trener Marko Nikolić izveo je sledeći sastav: Lukač - Vulićević, Obradović, Trajković, Volkov - Drinčić - Luka, Ilić, Brašanac - Lazović, Škuletić, da bi od 65. minuta šansu dobili Petrović - Aksentijević, Ostojić, Stanković, Gulan - Marković - Malbašić, Pantić, Mutombo - Ninković - Fofana.

ČINJENICEBranko RašovićDatum rođenja: 11. april 1942.Pozicija: ŠtoperKlubovi: Budućnost Podgorica, Partizan, BorusijaReprezentacija: 10 nastupa

Nemački mediji BAJERNOVACMediji u Nemačkoj uglavnom veličaju igračke kvalitete najboljeg fudbalera Jelen Superlige u 2013., ali i podsećaju na činjenicu da je navijač Bajerna. List Bild podseća da dojučerašnji prvotimac Partizana ne krije simpatije prema Bavarcima, ali ističe da je trener Jirgen Klop dobio novi dragulj.

Tako se to radiPOSLALI AVION PO NJEGAMiloš Jojić u Dortmund je odleteo juče oko 12.30 s beogradskog aerodroma, a po njega je došao privatni avion. To mu je omogućio njegov menadžer Miroslav Stević zajedno s braćom Lemić. On je juče odradio sve neophodne lekarske preglede, koje je uspešno prošao, posle čega je usledilo potpisivanje ugovora do 2018. godine , a danas će biti upriličeno zvanično predstavljanje u dresu „milionera“.

Spremna zamenaSTIŽU ABUBAKAR I BABOVIĆČelnici Partizana već ovog vikenda mogli bi da pronađu zamenu za Miloša Jojića, a to bi trebalo da bude bivši zamenik kapitena crno-belih Stefan Babović. On je nedavno produžio ugovor s Voždovcem, ali opcija njegovog povratka u Humsku i dalje je aktuelna. Pored njega, čelnici šampiona praktično su se već dogovorili o dolasku bivšeg napadača Vojvodine i Crvene zvezde Abubakara Oumara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track