MINIMALAC: Crvena zvezda golom Mrđe u 88. minutu pobedila Domžale sa 1:0
Foto: Saša Pavlić

Pripreme u Sloveniji

MINIMALAC: Crvena zvezda golom Mrđe u 88. minutu pobedila Domžale sa 1:0

Fudbal -
Trener crveno-belih Slaviša Stojanović dva puta sa slovenačkim timom osvojio titulu prvaka ove zemlje

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su u prijateljskom meču na pripremama u Sloveniji ekipu Domžala sa 1:0 (0:0). Jedini pogodak postigao je Dragan Mrđa u 88. minutu. Mijailović je prošao po levoj strani, uputio oštar centaršut po zemlji, na loptu je natrčao Mrđa i zatresao mrežu.

Ovo je bila prva provera crveno-belih po povratku u Sloveniju, a zanimljivo je da je sadašnji trener ekipe sa Marakane Slaviša Stojanović dva puta sa Domžalama bio prvak ove zemlje.Crvena zvezda - Domžale 1:0 (0:0)

Strelac: Dragan Mrđa u 88. minutuCRVENA ZVEZDA: Bajković, Petković, Martinović, Pavićević, Nenadić, Gogić, Milijaš, Lazović, Milunović, Kasalica, Dauda.

U drugom poluvremenu igrali: Cilinšek, Krneta, Ninković, Mrđa, Kovačević, Savićević, Pečnik, Mijailović, Onjilo, Lazić, Vesić.

DOMŽALE: Vidmar, Skubic, Korun, Zec, Janža, Husmani, Maksimović, Majer, Živec, Parker, Vuk.

TOK MEČA

2. POLUVREME

KRAJ UTAKMICE

88. minut - GOOOL! Dragan Mrđa je doneo Zvezdi prednost, verovatno i pobedu. Mijailović je prošao po levoj strani, uputio oštar centaršut po zemlji, na loptu je natrčao Mrđa i zatresao mrežu.81. minut - Ninković dobija žuti karton zbog navodnog simuliranja. Zvezdin fudbaler je oboren nadomak šesnaesterca, ali se nije čula sudijska pištaljka.76. minut - Miloš Vesić zamenio je Bajkovića na golu.74. minut - Mijailović je dobio žuti karton zbog protesta.72. minut - Neverovatno šta su propustili fudbaleri Zvezde. Najpre je Savićević asistirao Mrđi čiji udarac sa četiri metra golman brani. Lopta se odbija do Onjila koji šutira iz neposredne blizine, ali je njegov šut izblokiran. Na kraju Ninković pokušava lob udarcem, ali pogađa samo stativu.65. minut - 65. minut - U igru ulaze Onjilo i Lazić, a teren su napustili Dauda i Pavićević. Kapitensku traku preuzeo je Bajković.63. minut - Savićević je zamenio Milijaša. Pečnik je ušao umesto Lazovića, a Mijailović umesto Nenadića60. minut - Najveća prilika za Crvenu zvezdu u dosadašnjem toku meča. Nakon sjajne akcije Ninkovića, Milijaša i Nenadića, Dauda je sa pet metara pogodio golmana.52. minut - Umesto Gogića u igri je Kovačević.46. minut - Trener Slaviša Stojanović izvršio je nekoliko izmena na početku drugog poluvremena. Cilinšek je zamenio Petkovića, Krneta Martinovića, Ninković Milunovića, dok je umesto Kasalice ušao Mrđa.

1. POLUVREME

Kraj prvog poluvremena

43. minut - Parker je imao najbolju priliku za Domžale, šutirao je sa sedam metara glavom, ali je lopta otišla pored gola.30. minut - Fudbaleri Domžala pogodili su stativu. Slovenački tim je vezao dva dobra napada, u prvoj je Bajković paradom intervenisao, a u drugom je okvir gola bio saveznik crveno-belih.20. minut - Kasalica se odlično oslobodio jednog čuvara, ali je izblokiran od strane drugog u povoljnoj situaciji.18. minut - Žuti karton je zaradio jedan od fudbalera Domžala koji je nepropisno oborio Kasalicu u kontri.14. minut - Opasan kontranapad Slovenaca, Bajković je siguran.13. minut - Lazović je centrirao, Dauda bio kratak, ali umalo da Zvezda povede autogolom odbrambenih igrača slovenačkog tima.8. minut - Prvi žuti karton na utakmici zaradio je Savo Pavićević koji je kontru Slovenaca zaustavio prekršajem. Ovo je debi Pavićevića u crveno-belom dresu.5. minut - Darko Lazović je prvi pripretio golmanu Domžala, ali je Vidmar bio siguran.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track