ZAVRZLAMA: Partizan hoće Oumarua, čeka se tumačenje propisa FSS

Transferi

ZAVRZLAMA: Partizan hoće Oumarua, čeka se tumačenje propisa FSS

Fudbal -
Jedan igrač tokom sezone ne može da igra za dva kluba u okviru istog takmičenja. Abubakar jeste bio član Vojvodine početkom sezone, ali nije igrao, tvrdi trener crno-belih Marko Nikolić

Partizan je zainteresovan za dovođenje nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde, OFK Beograda, i Vojvodine Abubakara Oumarua, on takođe želi da pojača tim iz Humske, ali trener crno - belih Marko Nikolić smatra da je put do realizacije transfera crnoputog napadača iz Beverena, ne samo zbog nepreciznih propisa Fudbalskog saveza Srbije, još uvek dug.

Prema propisima FSS, jedan igrač tokom sezone ne može da igra za dva kluba u okviru istog takmičenja. Abubakar jeste bio član Vojvodine početkom sezone, ali nije igrao, tvrdi trener Partizana.

"Ovde se propisi tumače kako kome odgovara. A oni su jasni. Svako ko hoće može da proveri na internetu pravilo FIFA koje kaže da jedan igrač ne može da igra tokom jedne sezone u dva kluba, ali u istom takmičenju, tačnije ligi. Abubakar nije igrao za Vojvodinu u našem prvenstvu, što je takođe proverljivo. Klub je poslao dopis za takvim zahtevom, ali znate kako je ovde, te stvari malo sporije idu", rekao je Marko Nikolić posle kontrolne utakmice sa Hajdukom sa Liona (4:0).Želja Partizana, dakle, postoji."Mislim da smo u ovom slučaju malo potrčali pred rudu, jer Oumaru ima još dve i po godine ugovora sa Beverenom i mnogo koraka bi trebalo napraviti da bi on eventualno došao u Partizan. Drago mi je što znam da on to želi'', dodao je trener Partizana.Nije definisan ni transfer Stefana Babovića iz Voždovca, kome bi ovo bio treći povratak među crno-bele."Već sam govorio na tu temu... Cenim Stefana Babovića, on je dobar igrač, ali to je pitanje za čelne ljude kluba, sportskog direktora. U svakom slučaju, moj stav je da je uvek dobro kada postoji jaka konkurencija za svako mesto u timu i to je mnogo bolje nego kada nema adekvatne zamene", kaže Nikolić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track