PUSTA ŽELJA ŠAHOVNIČARA: Matiću, da si bar Hrvat!
Foto: AP

Što je babi milo....

PUSTA ŽELJA ŠAHOVNIČARA: Matiću, da si bar Hrvat!

Fudbal -
Hrvatski mediji smatraju da bi sa srpskim reprezentativcem u sastavu na Mundijalu bili među favoritima

Hrvatski mediji su pred Svetsko prvenstvo u Brazilu zaključili da im za dobar rezultat na Mundijalu u Brazilu nedostaje univerzalac kakav se jednom rađa - Srbin Nemanja Matić!

“O, Nemanja! Da si barem Hrvat“, naslov je teksta, u kom se analizira da bi Srbin bio savršen igrač za vezni red “kockastih” na Mundijalu u Brazilu, odmah uz Luku Modrića i Ivana Rakitića.

“Kad bi Nemanja Matić bio Hrvat, imali bismo zastrašujuće dobar vezni red – ali nije… Ko je naš “Matić”, navodi se na početku analize.Posle analiziranja reprezentacije koja će se takmičiti na Svetskom prvenstvu, o Matiću se podrobnije pisalo:

“Kad je Nemanja Matić 2009. prvi put došao na “Stamford Bridž”, bilo je to u transferu vrednom 1.5 miliona funti iz slovačke lige. Malo je reći da je bio relativno nepoznat: niti je imao status čuda od deteta (tad je navršavao 21), niti je imao ijedan takmičarski nastup za reprezentaciju svoje zemlje. Izgledao je pomalo čudno: glava sićušna poput bumbačice (špenadle, prim, aut) nasađena na izduženo deblo od tela oko kojeg su mršave ručice lamatale poput grančica na malo jačoj košavi..."

Za srpskog vezistu se navodi da je jedinstven igrač, “pojačanje iz snova za hrvatsku reprezentaciju”.“Ne možemo tražiti igrača ‘tipa Nemanje Matića, jer on je praktično tip sam za sebe. Kad bismo u reprezentativnom fudbalu mogli da dovodimo igrače kao u klupskom, on bi bio pojačanje iz snova za hrvatsku reprezentaciju: dominantna sila u vazduhu i u duelima, ali uz zavidnu tehniku i dodavanja s očima. Vezni red Matić-Rakitić-Modrić, sa svom trojicom u trenutnoj formi, bio bi možda i najjači na svetu. Ipak, to su tek maštanja – za Brazil ćemo se morati da se snalazimo s onim što imamo".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track